reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

na mnie schody chyba nie beda dzialac,mieszkam na 4 pietrze bez windy:-Dale zamierzam umyc okna:tak:G teraz umyje na swieta ale do maja znowu pewnie beda brudne wiec poczekaja na mnie:-D Z sexem to zobaczymy narazie biore globulki do pochwowe na noc:baffled:mam je brac do 17kwietnia wtedy ide do gina:tak:Zobaczymy czy da mi zgode na sex z G:-D
Wiolka ja tez mialam cc w 38tc:tak:u nas planowane cc sa wlasnie od 38 tc z Misia bylo wszystko ok:tak:

reklama
Hmmm - a ja bym chciała czekać jak najdłużej. Wprawdzie mam już dosyć, ale dla takiego dzieciaczka to zawsze kilka dni łatwiejszy start.

Poza tym w pierwszej ciąży też u mnie nic, więc i tak na przyspieszenie szans nie mam.

Dzisiaj zbadał mnie wziernikiem tak boleśnie, że totalnie zaczęłam bać się porodu :| mam nadzieję, że jak bede rodzic sn to dadzą darmowe znieczulenie :|

suse o matko, az tak???? nawet nie wiedzialam, ze to mozliwe zeby wyczuc glowke juz teraz! szok! miala dlugie palce ta polozna? ;-) przerazilam sie;-)

Carmella musisz sobie to zastrzec a nie miec nadzieje, ze sami Ci dadza;)

Carmella - u nas znieczulenie dopiero przy szyciu..

Ollena - ja też przerażona.. można tak?

ja na seks nie mam, co liczyć i Misiek mi o tym powiedział głośno i wyraźnie - kiedy mu powiedziałam, że jak się zaczną skurcze, można tak przyspieszyć, to stwierdził, że w panice mu nie stanie:D a tak serio, to boi się, że zrobi krzywdę mi lub dziecku, albo przyspieszymy tak, że nie zdążymy do szpitala..
urodziłam 6 dni przed terminem (zaczęło się 7przed), ale nie wiem, czy to zasługa jeżdżenia za autem po komisach, czy gotowość Bartka.
Nie wyobrażam sobie siebie myjącej podłogę już teraz, a co dopiero za miesiąc:szok:
tylko wysiłek fizyczny przyspiesza, czy coś jeszcze?

No z ginem masz gadac! i mu powiedziec, zeby zaznaczyl ze zzo chcesz bez dwoch zdan chyba ze stwierdzisz ze jakims cudem Ci niepotrzebne.
Jak powie, ze placic trzeba to powiedz ze niemozliwe, bo w PL zzo musi byc za darmo a jesli masz zaplacic to ok, ale pozniej bedziesz starala sie o zwrot pieniedzy.

zaneta no wlasnie nie wiem czy mozna, pierwszy raz slysze dlatego oczy wywalilam;-)

Co do sexu to moj mnie blaga pol ciazy, ja nie chce, ale po 36 tyg albo i wczesniej pewnie sie ucieszy.
A jak sie skurcze zaczely z Patrykiem to tez szybki sex uskutecznilismy w ramach przyspieszenia:-))) moj chetny zawsze a ja w tamtej ciazy moglam non stop. Teraz blokada i gruba d... mi przeszkadza psychicznie;-)

Ostatnia edycja:
Carmella ZG nie dają żadnych znieczuleń, ewentualnie tylko dolargan ( ale to ***** powoduje silne niedotlenienia u dzieci a u Ciebie wymioty omdlenia i takie tam inne cuda) Własnie dziś była rozmowa z lekarzem z oddziału i o tym mówił że anestezjolodzy nie chcą dawać znieczuleń, tylko i wyłącznie dają przy cesarce. i to własnie nawet nie jest zalezne od położnych lekarzy bo oni by robili, jednak anestezjolodzy to zupełnie dla nich obcy zespół ludzi i nie mogą na nich wpłynąć...

reklama
Do góry