reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

na mnie schody chyba nie beda dzialac,mieszkam na 4 pietrze bez windy:-Dale zamierzam umyc okna:tak:G teraz umyje na swieta ale do maja znowu pewnie beda brudne wiec poczekaja na mnie:-D Z sexem to zobaczymy narazie biore globulki do pochwowe na noc:baffled:mam je brac do 17kwietnia wtedy ide do gina:tak:Zobaczymy czy da mi zgode na sex z G:-D
Wiolka ja tez mialam cc w 38tc:tak:u nas planowane cc sa wlasnie od 38 tc z Misia bylo wszystko ok:tak:

reklama
Hmmm - a ja bym chciała czekać jak najdłużej. Wprawdzie mam już dosyć, ale dla takiego dzieciaczka to zawsze kilka dni łatwiejszy start.

Poza tym w pierwszej ciąży też u mnie nic, więc i tak na przyspieszenie szans nie mam.

Dzisiaj zbadał mnie wziernikiem tak boleśnie, że totalnie zaczęłam bać się porodu :| mam nadzieję, że jak bede rodzic sn to dadzą darmowe znieczulenie :|

suse o matko, az tak???? nawet nie wiedzialam, ze to mozliwe zeby wyczuc glowke juz teraz! szok! miala dlugie palce ta polozna? ;-) przerazilam sie;-)

Carmella musisz sobie to zastrzec a nie miec nadzieje, ze sami Ci dadza;)

Carmella - u nas znieczulenie dopiero przy szyciu..

Ollena - ja też przerażona.. można tak?

ja na seks nie mam, co liczyć i Misiek mi o tym powiedział głośno i wyraźnie - kiedy mu powiedziałam, że jak się zaczną skurcze, można tak przyspieszyć, to stwierdził, że w panice mu nie stanie:D a tak serio, to boi się, że zrobi krzywdę mi lub dziecku, albo przyspieszymy tak, że nie zdążymy do szpitala..
urodziłam 6 dni przed terminem (zaczęło się 7przed), ale nie wiem, czy to zasługa jeżdżenia za autem po komisach, czy gotowość Bartka.
Nie wyobrażam sobie siebie myjącej podłogę już teraz, a co dopiero za miesiąc:szok:
tylko wysiłek fizyczny przyspiesza, czy coś jeszcze?

No z ginem masz gadac! i mu powiedziec, zeby zaznaczyl ze zzo chcesz bez dwoch zdan chyba ze stwierdzisz ze jakims cudem Ci niepotrzebne.
Jak powie, ze placic trzeba to powiedz ze niemozliwe, bo w PL zzo musi byc za darmo a jesli masz zaplacic to ok, ale pozniej bedziesz starala sie o zwrot pieniedzy.

zaneta no wlasnie nie wiem czy mozna, pierwszy raz slysze dlatego oczy wywalilam;-)

Co do sexu to moj mnie blaga pol ciazy, ja nie chce, ale po 36 tyg albo i wczesniej pewnie sie ucieszy.
A jak sie skurcze zaczely z Patrykiem to tez szybki sex uskutecznilismy w ramach przyspieszenia:-))) moj chetny zawsze a ja w tamtej ciazy moglam non stop. Teraz blokada i gruba d... mi przeszkadza psychicznie;-)

Ostatnia edycja:
Carmella ZG nie dają żadnych znieczuleń, ewentualnie tylko dolargan ( ale to ***** powoduje silne niedotlenienia u dzieci a u Ciebie wymioty omdlenia i takie tam inne cuda) Własnie dziś była rozmowa z lekarzem z oddziału i o tym mówił że anestezjolodzy nie chcą dawać znieczuleń, tylko i wyłącznie dają przy cesarce. i to własnie nawet nie jest zalezne od położnych lekarzy bo oni by robili, jednak anestezjolodzy to zupełnie dla nich obcy zespół ludzi i nie mogą na nich wpłynąć...

reklama
Do góry