reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

Dziewczyny dlaczego po cc niby ma sie ubierac w cos innego???:confused:normalnie tak jak po zwyczajnym porodzie:-Dja nawet na to nie wpadlam, wychodzilam w satynowych rybaczkach ciazowych i bluzce:-D
Teraz zabieram getry ciazowe i jakas bluzke, brzuch bedzie jeszcze duzy wiec zadne spodnie na guzik nie wchodze w gre, getry ciazowe pewnie posluza mi jeszcze ze 2 mce po porodzie (przynajmniej po domu).Pozniej sie zobaczy, al;bo sie wcisne w stare albo czekaja mnie zakupy - bedzie lato to sie w jakies spodenki moze wbije i koszulke .

reklama
Karoli po to np. żeby nie urażać blizny. Właściwie tylko o to mi chodziło. Bo jeśli spodnie będą się na bliźnie kończyły to komfort żaden. Tak naprawdę liczę na to, że będzie na tyle ciepło żeby wyjść ze szpitala w sukience. Ale z wiosną w PL nigdy nic nie wiadomo.

Mysiochomis, Carmella - planujecie wykupić cegiełkę za salę jednoosobową do porodu? Ja zdecydowanie tak, te darmowe sale wydają mi się strasznie małe a spacerować po korytarzu z pipką na wierzchu to mi się nie uśmiecha;)

Katasza ja ciecie mam baaardzo nisko moze dlatego na to nie wpadlam:tak:rzadko nawet majtki mi sie koncza na tej wysokosci a co dopiero spodnie:tak: ciecie robia naprawde niziutko, nie ma szans zeby np bylo widoczne spod kostiumu 2 czesciowego albo cos.

Mysiochomis, Carmella - planujecie wykupić cegiełkę za salę jednoosobową do porodu? Ja zdecydowanie tak, te darmowe sale wydają mi się strasznie małe a spacerować po korytarzu z pipką na wierzchu to mi się nie uśmiecha;)

ja na pewno kupuję, 150 zł, mam nadzieję, że wszystkie z zg się w tym czasie nie zdecydujemy rodzić...

Ja nie będę wykupywać sali jednoosobowej. Może będzie tak że mnie tam wsadzą bez pytania mnie :p to wtedy na pewno nie zapłacę. Jakoś mi tam nie przeszkadza że mnie ludzie będą oglądać :p a pod prysznic jak będę szła to szlafroczek zarzucę. Pidżamki szpitalne są długie i nawet zabudowane więc za dużo nie pokażę.
No Carmella my możemy o siebie zahaczyć :p więc jak coś to ploty na korytarzu :p

tam gdzie bede rodzic maja wielka wanne do takiego porodu ale szczeze nie zastanawiałam sie nad tym?
Skoro bede miec znieczulenie to do kregosłupa to nie wiem czy wtedy tez w tej wannie sie rodzi ???
hmm nie wiem co jest lepsze...

w wannie sie rodzi bez znieczulenia, chyba ze gaz wtedy mozna, ja bym chyba sie zdecydowala na ta wanne, najpierw pilka i lazenie a potem jak juz rozwarcie spore to dopiero bym sobie do wanny wlazla, nie wiem jak zrobic okaze sie

a te porody to u Was w osobnej sali czy w takiej ze kilka osob rodzi? kurde jeszcze takich sal to ja nie widzialam i myslalam ze juz nie istnieja. chyba bym sie wstydzila w takiej sali rodzic jak za zasłona ktos tam lezy hehe a ja bym moze chciala pojeczec :) hehe

U nas są sale pojedyncze (cegiełka 150 zł, nieobowiązkowa w sumie, ale raczej się płaci) i są sale darmowe wieloosobowe - mówią na to boxy, ale to w sumie są sąsiadujące osobne sale, z tym, że zamiast drzwi są przejścia bez drzwi, ale nic nie widać. Myk jest taki, że jest tych sal w sumie chyba z 6, a położna mówiła, że rzadko kiedy są 3 porody na raz - zazwyczaj 2, a 4 na raz to nie pamięta od dawna. Więc nawet jak ktos na tych darmowych rodzi to ma małe szanse na towarzystwo za ścianą.

reklama
Mysiochomis, Carmella Wy to naprawde wielkie optymistki jestescie skoro muzyczka bedzie, czas na wybor piosenek itd;) NO chyba, ze zzo zaplanowane to wtedy rozumiem, przy zzo mozna juz sie relaksowac.

U nas sale oddzielne dla kazdej rodzacej, takie duze, calkiem nie brzydkie jesli mozna tak rzec;-)
Niestety sale do lezenia sa wielkie, kazda kobieta jest za parawanikiem i jest ich tam duzo... dlatego tez wypuszczaja kobitki bardzo szybko, bo szybciej w domu dochodzi sie do siebie niz tam... Nawet korki do uszu nie pomagaja przy chrapaniu roznych kobit i krzyku dzieci. Wszyscy naraz...

Do góry