reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

martaik ja bylam w szoku dzis jak przeczytalam ze robia cesarke i to w 28 tyg juz , najwazniesze ze z maluchami dobrze

a u nas na majowkach naprawde wszystkie pieknie sie trzymaja.
ja sobie tak mysle ze od 37 tyg zaczne kombinowac zeby przyspieszyc troche porod , choc z doscwiadczenia wiem ze w pierwszej ciazy tez tak robialm a urodzilam w 40 tyg:-)

reklama
no moje kolezanka tez wszystko dosłownie wszystko robiła zeby przyspieszyc poród i co ... tydz po terminie urodziła :-) to chyba nie ma reguły ale wiadomo warto spróbowac a nuż sie uda :sorry:

ja gdzies tam po cichu licze ze urodze wczesniej chociaz z tydzien tak zeby na weekend majowy byc juz w domu z Oleńka:-) ale znajac zycie bedzie po terminie. Żeby było smiesznie jeszcze 6maja mamy isc na komunie do chrzesniaka meza...wiec mam tylko nadzieje ze w ten dzien sie nie zacznie

Ja to bym chciała tak rodzić w połowie maja :D jak mi się skończy 38 tydzień... Wtedy to teściowa wybywa na szkolenie i tyłka nie będzie zawracać :p wredota ze mnie no ale trza se radzić...

chciałabym 2 maja byc juz w domku, poniewaz wtedy kończe 27 latek:) u mnie to całkiem realne skoro termin mam na 4 maja a cesarka ma byc okolo 2 tygodnie wczesniej:) zobaczymy:) ze Stasiem brałam gorące kąpiele i popijałam mocną kawą:) po dwóch takich wieczorach pędziłam na porodówkę:):):)

OLisiaa Ty juz mozesz zaczac biegac po schodach, myc podlogi i wykorzystywac meza legalnie:-) ja wlasnie za 2 tyg zaczynam;-)

martaik ja cala ciaze biore gorace kapiele wiec na mnie nie podziala, a kawy zadnej nie tkne..
Jakies bardziej naturalne sposoby...sprzatanie, schody zamiast windy, sex;-)

Na mnie tez nic nie dziala oprocz sexu...od weekendu zaczynamy dzialac wedle zalecen poloznej.Podobno to naturalna oxytocyna.
Po ostatnich igraszkach dostalam takich skorczy ze mnie chcieli w szpitalu zatrzymac...a bylo to w 32 tyg.
Teraz mam juz zielona karte.
Boje sie tylko zeby malej nic nie zrobic bo glowke ma nisko.Dzisiaj jak polozna wtyknel mi palce to glowki dotknela i wyciagmela zakrwawiona rekawiczke.
Mam nadzieje ze przy sexie krwi nie bedzie.

Na mnie przy Lenie nic nie działało. Urodziłam 2 dni po terminie, a schody i podłogi myłam regularnie co 2 dni (180m2), seks uprawiałam codziennie:-D Mam nadzieję, że teraz szybciej urodzę. Byle tylko nie w urodziny Lenki (30 kwietnia), bo chciałabym być wtedy w domu i nie chcę by dzieciaki miały jednego dnia urodziny.

reklama
a ja muszę wytrzymać do 16 maja bo wtedy moja mama przyjedzie zająć się moimi maluchami:tak: wtedy od razu myję podłogi uprawiam sex i co mi tam jeszcze do głowy przyjdzie:-D chociaż po wszelkich zabiegach wcześniej córka dzień przed terminem a syn w terminie się urodził, oby tylko nie przenosić:-p

Do góry