reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

Z resztą z tą wanną to u nas wygląda tak że siedzi się w niej i co 40 min trzeba wyjść na łóżko na kolejne 40 min. No i właśnie te infekcje są przeciwwskazaniem ponieważ my tak na prawdę w tej wodzie to będziemy siedzieć razem z naszymi wydzielinami, wody śluzy czasem kupka się zdarzy (jak to położna mówiła co większe elementy się wyławia) Moim zdaniem mało to higieniczne właśnie dla nas samych. Prysznic jest lepszym rozwiązaniem jak dla mnie. I jak tylko będzie wolny to będę pod niego szła :D

reklama
ja myślałam o porodzie w wannie ale w sumie nie chciałabym w niej być z takimi niespodziankami:D w sumie myślałam, że na czas parcia przyjąć pozycję kucającą/siedzącą, nie mam pojecia jak te sale do porodu wygladaja, bylam raz sprawdzic to byly zajete, a zdjec nigdzie nie ma :/

U nas w Łodzi porody w wodzie odbiera tylko jeden lekarz. Trzeba być jego pacjentką a i tak może się okazać w momencie tuż przed porodem, że są przeciwwskazania i nie można w wodzie rodzić.
Ale na początku nad tym myślałam.
A co do ubrań na wyjście, to ja zamierzam naszykować 2-3 zestawy i jak W. będzie mnie odbierał ze szpitala to powiem który ma zabrać. W zależności od pogody i tego w jakim będę stanie po porodzie. Bo jeśli odpukać będzie cc to muszę inny zestaw uwzględnić.

Mysiochomis nie zakladaj, ze od razu bedziesz szyta. Moze nie bedziesz i smigniesz do domu w czymkolwiek;)
Ja nie zastanawialam sie jeszcze nad wyjsciem ze szpitala, zalezy jaka bedzie pogoda. W PL pewnie koniec maja bedzie upal, tutaj roznie bywa.
W PL wzielabym spodnice z materialu i jakas bluzke, tutaj pewnie getry i tunike.

pieszczoszko nie mysle, ze przy zzo jeszcze w wannie rodzic mozna, bo wanna ma usmiezyc bol, tzn woda a przy zzo bolu nie czujesz.

No i najlepiej spytac czy w wannie wymieniaja wode bo ja nie wyobrazam sobie np 16h lezec w jednej wodzie, tymbardziej ze to stygnie przeciez. Na bank jest wymieniania.

Carmella ta jednoosobowa jest dość sporsza ze swoim prysznicem, ma dużo miejsca do chodzenia. Nawet kanapa jest dla towarzysza :D Panom w szkole rodzenia od razu się rzuciła w oczy :p
Sala z wanna jest tez duża.
Są jeszcze te boksy, 3 na cały trakt porodowy. trochę ciasno ale spokojnie chlopa można przy łóżku umiejscowić. Jedyne co może przeszkadzać że położne i lekarze ciągle będą przechodzić przed łóżkami, i słychać co się dzieje obok za ścianą :p
Nie wiem jak wyglada sala do porodu wertyklaego. Wiem że są tak piłki drabinki i jakies inne sprzęty do ćwiczen, ale nie wiem czy za nią się też płaci czy z niej się korzysta jak mam ochotę się poruszać. W każdej salce jest czajniczek i herbatka :p można się obsłużyć :p a i można sobie przynieść swoje płyty np bo mają odtwarzacz :p tudzież możesz sobie cicho z lapka muzyczkę puszczać :p

Tak mniej więcej jest na porodówce w ZG :p

ja myślę, że wyjdę w spódnicy (letniej, cienkiej, na gumce) i jakimś topie, w razie gdyby było chłodniej pojęcia nie mam;) wszystkie spodnie dresowe kwalifikują się jako "szmaty nie dla ludzkich oczu". niczego obcisłego nie wezmę, bo krocze po szyciu uraża każda rzecz (obym nie musiała!).

reklama
Do góry