reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

reklama
Co do malowania ja sie maluje lekko,tusz do rzes i troche pudru zeby przyciemnic blada twarz:-Dale jak nie wychodze nigdzie z domu to chodze bez makijażu :tak:Do szpitala tylko wezme krem na dzien i na noc a kosmetykow do makijazu nie:no:

:D ja tam się nie będę przejmować wyglądem w szpitalu :p tylko tyle że sie umyję z tego potu i krewki, włosy później zwinę w kitę i gotowa. A na wyjście się nie będę wygłupiać... Auto będzie pod samymi drzwiami szpitala czekało i też pod same drzwi domu przywiezie więc mam to gdzieś. Z resztą jak mi Gabryś na sygnale będzie wychodził to ja się tam będę przejmować sobą akurat. :p

Kurcze tylko mam problem jakie to spodeny przywdziać na wyjście. Muszę mieć cuś dresowego, bo w dżinsach po szyciu nie usiądę, chyba że jakąś sukienkę luźna sobie założę. Kurcze teraz to się ciężko myśli bo za cholerę nie wiadomo jaka to pogoda będzie zwłaszcza jeśli chodzi o koniec maja :dry:

No ja się nie zarzekam co do makijażu, ale jak do tej pory to maluję się w każdych możliwych okolicznościach - na brwiach mam hennę, więc dużo pracy z nimi nie trzeba, podkładów nie używam - karnacja cyganki - mój L na mnie mówi "Latina", cienie ciemne na całe oko i tylko tusz do rzęs - cały makijaż trwa ok 3-5 min, w zależności od dnia, więc liczę na to, że tyle czasu mojego życia dziecię mi zostawi:) Zresztą, jestem już w takim wieku, że muszę sobie jakąś urodę namalować, żeby się ludzko czuć;)

Na wyjście ze szpitala tez dresy wezmę, bardziej ze względu na możliwe buty - bo od kilku tygodni tylko adidasy mi na nogi pasują;)

ja wezmę dresy albo jakaś luźną tunike. Też nie będe nigdzie łazić tylko wsiąde do auta z fotelikiem i prosto do domu .. wiec pewnie nikt mnie nie zobaczy a choćby nawet.. to przeciez to oczywiste ,że po porodzie nie będe wyglądać jak miss Polonia

ja uzywam tylko tusz i czarna kredke, od czasu do czasu jakis cien ale to tylko w wyjatkowych sytuacjach :)
a na wyjscie pewnie rybaczki dresowe i jakas szmata na góre luzna :)

czy ktoras z Was planuje porod w wodzie? bo ja sie wlasnie zastanawiam nad tym i byc moze wlasnie sie zdecyduje na to

czy ktoras z Was planuje porod w wodzie? bo ja sie wlasnie zastanawiam nad tym i byc moze wlasnie sie zdecyduje na to

Ja nie planuję, bo tez i bym nie mogła - u nas na poród w wodzie trzeb mieć zgodę lekarza, a mój mi jej nie da, ze względu na przebyte infekcje pęcherza w ciąży - teraz tez z tym walczę. To jest przeciwwskazanie do porodu w wodzie ze względu na bakterie. No a poza tym, podobno teraz bardziej poleca się prysznic w ramach łagodzenia bóli niż pobyt w wannie - bo samo siedzenie w wannie blokuje pory i skóra nie oddycha, a prysznic działa tak samo, a nie ma ciągłego zanurzenia. Tak nam w szkole rodzenia mówiła położna.

reklama
tam gdzie bede rodzic maja wielka wanne do takiego porodu ale szczeze nie zastanawiałam sie nad tym?
Skoro bede miec znieczulenie to do kregosłupa to nie wiem czy wtedy tez w tej wannie sie rodzi ???
hmm nie wiem co jest lepsze...

Do góry