reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

Katasza ja juz nie wychodze bez podkladu, pudru i tuszu do rzes z domu bo jestem blada jak sciana na twarzy z natury a teraz w ciazy tymbardziej. Jak umyje twarz wieczorem to mm mowi,ze wygladam jak anemiczka.
Latem jak juz twarz jest opalona to moge sie nie malowac, tzn rzesy musze. No i twarz mi sie nie sypie jak to pieknie ujelas, bo za mloda jestem na to;-) ale jak wyjde blada jak sciana to ludzie sie ogladaja czy aby nie zemdleje zaraz;-)

Zanetaa ja tez zycze kazdej porodu bez nacinania i popekania! sobie teraz tez...

A co do tatusiow jeszcze to wlasnie mojemu oznajmilam, ze mam dosc na co on, ze 1,5 ms i bedzie po. a ja, ze za 2 tyg zaczynam biegac po schodach a on, ze sobie zartuje, bo on nie jest gotowy jeszcze psychicznie, ze jego zycie towarzyskie ma sie skonczyc i zebym sie nie spieszyla hahahah

reklama
Ollena jak ci twój moze tak mówić:-( ,że jak anemiczka.
Ja jestem teraz blada i na dodatek pryszcze mi powyłaziły a Mój S ciągle mi powtarza,że jestem śliczna dla niego i nie musze się malować bo kocha mnie za to jaka jestem:-D ahhh jak ja go za to KOCHAM :-D:-D:-D

Ja slysze,ze wygladam jak zombie...nie tylko od S,ale wszystkich :baffled: Ale nie dziwmy sie,anemia pod gwiazdy i strasznie mam twarz szczupla-nie naturalnie - jestem ciekawa co bedzie przed cc,bo cos mi sie widzi ze trzeba bedzie przetoczyc troche krwi :-(

mój mężulek takze jest mocno zestresowany, tym bardziej ze nam został juz tylko miesiąc:) postanowiłam ze skoro jutro jest 1 kwietnia to po polnocy obudze mojego A i powiem mu ze odeszły mi wody:) taki zarcik:) jemu pewnie nie bedzie do smiechu, ale niech cwiczy refleks:):):)

pieszczoszko on tak mowi z troski a nie zeby mnie skrytykowac czy dobic. Ja wiem jak wygladam bez mejkapu a teraz jestem jeszcze bledsza niz zwykle. On mi dogadza strasznie zebym taka blada nie byla, szkoda ze nie dziala;)

a mozna tak ? zeby do lazienki po porodzie wszedl i mył?

nie no chyba głowy tam myc nie bede? w koncu bede tam nie cale 48 h.... wiec chyba poczekam do powrotu do domu

pewnie ze mozna :) mi kazali sie umyc odrazu po porodzie a ja nie dałam rady isc, musial mnie Maz ciagnac i jak tak stalam w tej lazience to musial mnie trzymac bo mdlalam. wlosow tez tym razem nie bede myc - i tak pewnie bede wygladala po porodzie jak 7 nieszczesc ale jakos to mi roznicy nie robi heheh

kurde pamietam jak urodzilam Xav i nie mialam przez jakis okres ochoty na mycie sie, poprostu nie mialam sil, chyba to ze 2 tyg trwalo zanim doszlam do ładu i składu z dzieckiem i z sobą, o malowaniu to nie ma mowy hehe no ale wlasnie przypomnialo mi sie ze musze tusz kupiuc zeby potem juz nie latac jak dziecko bedzie, tez nie maluje sie na codzien - poprostu nie znosze zmywania gęby po tuszu, mam nadzieje ze po tym porodzie szybko dojde do siebie

Mi mimo bezproblemowego porodu i bez nacinania i innych atrakcji 5h po porodzie kazali leżeć na płaskim. Po tym czasie poszłam pod prysznic i się umyłam, ale miałam swój pokój z łazienką, więc M. był obok i pilnował małej, drzwi do łazienki pielęgniarka kazała zostawić uchylone.
No i ja się zupełnie przy porodzie nie spociłam, jak to na filmach bywa;-)

Jeśli chodzi o stanik to u nas zasada była taka, że kazali do porodu zdjąć, bo staniki zazwyczaj mają metalowe elementy, które mogą wpływać jakoś na urządzenia, a nigdy przecież nie wiadomo, czy poród sn nie zakończy się cc.

reklama
Aha, ja jak zaczęłam miećw domu regularne skurcze to poszłam pod prysznic się na spokojnie umyć i wydelipować po raz kolejny;-)
Dla tych, które musza włosy myć codziennie dobrym wyjściem wg mnie może być po porodzie tzw. szampon suchy.

Do góry