reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

Ja nawet się nie zastanawiam nad zzo :no:

Pierwszy poród wspominam jako cudowne przeżycie! Nie mówię że było przyjemnie. Momentami bolało jak cholera ale wszystko do przeżycia :-) Jak się zobaczy maleństwo to od razu się o złym zapomina :-):-):-)

Poza tym chyba szkoda mi kasy :-p:-D za te 600-800zł można by coś fajnego kupić :-p:-D

reklama
Byłam w szpitalu w Zielonej Górze, zapewniają wszystko a ze sobą trzeba wziąć tylko dokumenty. Dzisiaj zakupiłam miniaturki kosmetyków:)

Carmella - szpital w ZG rules - nawet nie szalej z kosmetykami dla dziecka, bo dostaniesz sporo próbek i kuponów rabatowych, więc będziesz mogła pokupować potem co Ci się najlepiej sprawdzi. nawet krem na cycki dają, położna kazała nic nie kupować.

No kupiłam dzisiaj dla siebie miniaturki kosmetyków - szampon, odżywki i żel do mycia, żel intymny wezmę duży bo dużo zużyję. Dla dziecka mam kilka próbek ale ostatnio kupiłam zwykłe mydełko bambino i zwykły krem, żeby było:D Dobrze, że napisałaś o tych cyckach bo chciałam kupić, wykreślam więc z listy:p mam kupon rabatowy na kosmetyki nivea dla dziecka, ale chyba nie skorzystam....

Carmella - w środę mamy w ramach SR wycieczkę na porodówkę, poza tym podpytam jeszcze dokładnie o to co szpital da, i dam Ci znać.

ok, super, dzięki:) dzisiaj chciałam oglądać sale ale wszystkie zajęte. dowiedziałam się na szybko, że pojedyncza sala do porodu 150zł, a chcę jeszcze popytać o poród w wodzie, cc przy mojej wadzie serca, zzo i ogólnie mam pytania:D jakoś w tym tyg wybiorę się jeszcze raz pooglądać, szkoda, że zdjęć sal nie ma na necie:/

Jutro zaczynam zajęcia w szkole w szpitalu również będę się dzielić informacjami na bieżąco :D Jutro co prawda będzie organizacyjnie ale może coś juz się dowiem :p

Ja się wybieram do swojego szpitala na początku marca, dowiedzieć się wszystkiego po kolei, co mam ze sobą zabrać dla siebie i maleństwa, jak wygląda sprawa z pojedynczą salą itp.

reklama
Carmella - szpitalna jest za darmo, ale terminy są pewnie na listopad;) Ja chodzę do tez darmowej, która do tej pory była tylko płatna, teraz też na NFZ działa, prowadzi ją Kasia Sadurska, do niedawna prowadziła zajęcia w szpitalnej własnie. Tu masz linka: Kontakt. Szkoła Rodzenia Zielona Góra "Dla Rodziców" Są chyba jeszcze wolne miejsca na kursie na który ja chadzam.

Do góry