reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

a mozesz się ze mną nie zgadzać bo to nie ja ją znieczulam i zostawiam :-):-) nie moja dzialka, takie zasady nam oddzialowa przedstawila na szkole rodzenia (fakt, ze lata temu)

edit: a tak sobie myślę - jak czasem ogladam te dokumenty o porodach w usa albo uk to tam nigdy anestezjolog nie siedzi przy pacjentce tylko polozna go wzywa jak trzeba troche dopuscic.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też się podpisuję rękami i nogami pod tym co piszecie.

Poród nie jest taki straszny :-D Nie mówię że jest przyjemny i że nie boli ale ja swój wspominam jako "najpiękniejszą chwilę w życiu" i nie mogę się doczekać drugiego :-p:-D
Samo przyjście na świat to już nie boli, najgorsze właśnie skurcze podczas rozwierania się szyjki :sorry2:

Nie mam w planach kupowania zzo ani opłacania położnej :no: Będzie przy mnie mąż od początku do końca i damy radę :-):tak:

Dziewczyny głowa do góry!!! Będzie dobrze!

Najważniejsze to nie słuchać strasznych opowieści dziwnej treści jak to ktoś "rodził" 3 dni... ;-) I nie tłuc sobie do głowy że będzie strasznie bo nie będzie! :-):tak:;-)

ja problemu ze znieczuleniem nie mam - choćbym zasypała ich pieniędzmi w naszym szpitalu nie ma i już. zacofanie niesamowite, ale może to dobrze? nie wiem, może gdybym miała okazję skorzystać ze znieczulenia - nie od razu zoo, bo boję się właśnie unieruchomienia i skutków, ale może jest coś słabszego?
Carmella - proponuję dowiedzieć się osobiście i ze źródła. wtedy będzie wszystko jasne - jeden scenariusz i jedno przygotowanie psychiczne. jak piszą dziewczyny - boli, ale znośnie, po pewnym czasie tracisz poczucie czasu i tym samym "umyka Ci ból", jeśli zdecydujesz się na zoo, to nikt Cię nie potępi, a pewnie będziemy czekać na relacje z pierwszej ręki - a przynajmniej ja:)

Jak nie mają anestezjologa od takich porodów to raczej Ci będzie trudno trafić .
Problem polega na tym ,że ZZO podaje się cały czas od 4 cm rozwarcia czyli anestezjolog musi być wtedy obecny .
Pamiętaj jednak ,że w ZZO można rodzić tylko na leżąco i nie ma mowy o chodzeniu czy wstawaniu .
Do wc też nie puszczą tylko masz basen pod tyłek.
Jak masz ZZO to nie można kręgosłupa naruszyć i tyle .
Potem po porodzie jeszcze zwykle do 12 godzin nie wolno wstawać .
No chyba ,że coś się zmieniło ostatnimi czasy ,to skorygujcie dziewczyny ...;-)

to pewnie zalezy gdzie sie rodzi bo u mnie po zzo mozna bylo normalnie chodzic i nie musialam sikac przed siebie :) odrazu po porodzie zaprowadzili mnie do łazienki się wyprysznicowac. te znieczulenie jest bardzo dobre nic po nim nie boli.

ja w tej ciazy nie planuje brac juz tego znieczulenia bo trzeba wtedy lezec, a ja planuje skakac na pilce, prysznicowac sie i poruszac zeby porod szybciej przebiegl.

reklama
Pytanie do dziewczyn rodzących już ?
Jak było z waszymi poprzednimi porodami ? o czasie ,przed po terminie ???

Ja Bartka urodziłam 2 dni przed terminem OM a w sumie 5 dni wczesniej według terminu z USG ale chyba i tak najażniejszy jest ten termin z OM ?

Do góry