reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród na SIEMIRADZKIEGO w Krakowie

Przecież to jest paranoja, jakie niby mogą być inne wskazania do znieczulenia niż ból?
Rodziłam w tym roku na Kopernika i nikt nawet słowem nie wspomniał, że mam płacić za znieczulenie.

reklama
Siemiradzki to prywatny szpital i generalnie oni mają cennik na wszystko - ale idąc tam człowiek powinien być tego świadomy, bo nawet się z tym nie kryją.

Jest w połowie tylko prywatny.Znieczulenie kosztuje tak samo jak poród rodzinny Owszem można rodzić wspólnie z kimś bliskim, ale pokój bez dopłaty przypomina salę znaną mi wyłącznie z PRLowskich filmów. Tłumaczeniem płatnego znieczulenia jest fakt,że zawsze mozesz je mieć, a w innych szpitalach takiego wyboru nie ma i położna decyduje o tym czy się je dostaje.

Hej, ja będę rodzić w Siemiradzkim w czerwcu. Chodzę do ich poradni przyszpitalnej ale moja ginekolog mimo moich i innego lekarza zapewnień, że nie jestem w stanie urodzić naturalnie powiedziała, że "spróbujemy". Jest tu może jakąś mama, która najnormalniej w świecie dała w łapę za cesarkę? Nie zamierzam czekać aż moje dziecko sie udusi czego panicznie się boje. I czy może któraś się orientuje czy przy planowanym cc może być mąż? Podobno za dodatkową opłatą w Siemiradzkim wszystko da się załatwić... Zależy mi też na pokoju 1 osobowym gdzie 24h może być ze mną i dzieckiem mój mąż, kupowała któraś z Was taki wypasiony pakiet? :-)

Za pobyt męża podczas cesarki nie da się zapłacić, to operacja.
Wątpie też aby ktos w tym szpitalu nawet za kase zgodzil sie zrobic cesarke bez podstaw medycznych.
Mylicie sie pisząc ze tam tylko wszystko za kase idzie zalatwic. Lezalam na nieplatnej sali i jesli na serio chcesz zobaczyc PRL to idz rodzic na Kopernika sale 8 osobowe jak sped bydla... i życze Ci spotkania dr Mamak wtedy bedziesz miala przyjemnosci i uprzejmosci...
Poza tym przypominam ze szpital to nie hotel!
Jesli bedziesz chciala miec cearke to zostaniesz wyslana na konsulatcje z zast. ordynatora i na podstawie badan i usg zadecyduje czy na pewno jest Ci ona potrzebna.
Macie racje ze szpital nie kryje się z cennikiem i slusznie daje wybór, ja ne zaplacilam zlamanego grosza za porod dwa lata temu i na prawde czulam sie tam bardzo dobrze.
Pewnie i bym wziela sale dwu osobowa ale szkoda mi kasy na *******y w koncu siedzi sie tam krotko i nie w celach relaksu na wczasach...

Mam różne wskazania do cesarki od ortopedy, neurologa i lekarza rodzinnego ale nie zamierzam czekać aż ktoś łaskawie się mną zajmie po minionym terminie, dlatego zapytałam. Wiem, że jeśli cesarka jest umówiona wcześniej to nie wykonuje jej się w narkozie a znieczuleniu podpajęczynówkowym (o ile dobrze pamiętam) i jest możliwość uczestniczenia w tym zabiegu męża. Przynajmniej kilka prywatnych klinik w Polsce i jeden szpital w Warszawie to oferuje, nie wiem czy jest jakiś szpital/klinika w Krakowie, które również to praktykują.

Miałam wątpliwą przyjemność pobytu na patologii ciąży w szpitalu na Kopernika i uważam, że powinni zamknąć tą mordownię.

Witajcie! Ja właśnie zastanawiam się nad wyborem Siemiradzkiego. Mam termin na wrzesień :) Chciałam Was zapytać, którego z lekarzy z tego właśnie szpitala możecie polecić? Może wiecie o fajnych, pomocnych położnych? Z góry dziękuję za wszelkie informacje!! Pozdrawiam!

Na Kremerowskiej 11, jest przychodnia przyszpitalna gdzie przyjmują lekarze z Siemiradzkiego. Ja sama chodzę do dr Ingi Jaworskiej mogę polecić z całego serca. Miła, spokojna ( wszystko po 5 razy tłumaczy w razie wątpliwości), bardzo delikatnie bada, regularnie wysyła mnie na badania i dopytuje o samopoczucie :)

Potwierdzam, pani Inga jest super. Ja mam termin na 30 maja, dzidziuś już ułożony główką w dół, więc poród sn racze pewny. Rodziłam na Siemieradzkiego 13 lat temu i wtedy był hardcore. Teraz na pewno będzie dobrze. Jeżeli chodzi o położna to polecam Asię. Podobno wszystkie są cudowne i wcale nie trzeba płacić 800 zeta za ich usługi!! Mam pytanie przy okazji. Czy robiłyście albo macie w planach badanie na paciorkowca?

reklama
Do góry