reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

Cześć dziewczynki,
Lindsay - u mnie nie ma mozliwości zamówienia sobie połoznej . Pytałam moją gin i ona uświadomiła mnie, że w jej szpitalu połozna przydzielana jest automatycznie - tzn. uczestniczy w porodzie ta, która w danej chwili ma dyżur. Mogę oczywiście zamówić sobie aby moja gin była przy porodzie w momencie gdyby w tym czasie nie miała dyżuru, oczywiście za dodatkową opłatą, o której narazie nie chciała mówić :-)
Poród rodzinny w szpitalu, w którym chcę rodzić kosztuje 100 zł

reklama
W tym szpitalu w którym ja mam zamiar rodzić poród rodzinny jest za darmo trzeba tylko zapłacić za ubranie ochronne(takie zielone wdzianko dla męża) 30zł. I to są wszystkie opłaty jeśli idzie o poród z mężem.

U nas porod rodzinyy jest odpłatny. Za kazdy dzien pobytu meza w szpitalu trzeba zaplacic 100zł (doba) i wte ubranko zielone dla meza 30zł,
Czy jest w waszym szpitalu fotograf???? Widzialam fotki robione przez fotografa ktory ma podpisana zgode z szpitalem naprawde rewelacja.
Ale u mnie tego nie ma:-( wiec musimy juz rozgladac sie za cyfrowka.....bo co potem wkleje na forum hi hi

Mój szpital ma tytuł "szpital przyjazny dziecku" nadany przez UNICEFF i chyba dlatego jest to za darmo. Ogólnie warunki są bardzo dobre i opieka medyczna też. W tym szpitalu są najlepsi specjaliści z mojego miasta, trochę gorzej ze sprzętem lepszy jest w CZMP , ale to tylko jak są poważne problemy z dzieckiem przewożą tam, bo kadry medycznej to tam za bardzo nie mają dobrej tam jest masówka i dla nikogo nie mają czasu.

DZIEWCZYNY (te ktore chca miec swojego gina przy porodzie) pytalyscie ile to kosztuje. Ja na arzie nie zapytalam, bo mowia mi ze to według uznania.
A jak jest u was??

hmmm ja nie będę brała lekarza, ale słyszałam że lekarz kosztuje duuuuuuużo więcej niż położna!!!

Nie patrz Ewciu na lekarza w tym całym zamieszaniu to położna jest głównodowodzącą o to od niej zależy cały poród , to ona najbardziej jest pomocą i to ona mówi ci co masz robić a lekarz jest potrzebny tylko w razie komplikacji a takich chyba nie przewidujesz?

NO tak racja polozna wieksza odgrywa role ale moj lekarz bedzie podawal mi to znieczulenie . Ma tytul anestozjologa wiec dlatego chce by był

reklama
Do góry