reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

reklama
Lucky,
W szpitalu, którym rodzę, w ramach umowy, która podpisałam, ewentualna cesarka na życzenie i wkalkulowana w cenę opieki, niestety tylko lekarskiej. Pani Doktor powiedziała, że jeżeli podczas porodu zmienie zdanie, to oczywiście cesarka bedzie. Poza tym mogę się umówić na poród, już od 20 września. Tzn dzwonię, że już chcę, ona jedzie, tam wszystko już na mnie czeka, oxytocyna i po porodzie. Mozna się z tesciową na kolację umówić. ;D
A tak przy okazji obowiazków lekarza, to obowiazkiem jego jest przeprowadzić prawidłowo poród, a nie zastanawiać się nad samopoczuciem pacjenki. Dlatego Karen powstały odpłatne usługi, kiedy to za określoną sumę, dowiozą Ci np. śniadanie z Sheratona po porodzie do szpitala.
Osobiście jestem za odpłatną służbą zdrowia z czytelnym cennikiem i wysokim standardem usług. Niech każdy zarabia, odpowiednio do kwalifikacji i umiejetności dbania o klienta. Pordy to nic innego jak dość lukratywny biznes, obecnie popierający szara strefę.
Teddy,
Moja rada: bierz lekarza, nie położną (chyba, że masz kaprys na jedno i drugie). Polecenia i decyzje zawsze!!! wydaje lekarz. Położna nie może zdecydować o podaniu Ci środka przeciwbólowego. To może zrobić tylko lekarz. Poza tym ten który prowadzi porody na pieczątce ma wyraźnie napisane ginekolog - położnik. Krzywda Ci się nie stanie.

u nas z tymi szwami jest roznie ..wszystko zalezy od tego jak sie usmiechniesz i czy masz choc troche znajomosci. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
ja juz lekazrowi mowilam ze oby nie rpbowal mnie zszywac a potem wyciagac je....ach co moj gin ze mna ma jak wchodze to wie ze sto pytan go czeka

Mam pytanie gdzieś od 2 tyg czuję kłucie w podbrzuszu i po bokach czasem są na tyle silne że budzą mnie w nocy ale trwają krótko-też to macie i czy to są skurcze przepowiadające czy co?

Karen zrób sobie to Crp. ja tak wlasnie miałam. szczegolnie po bokach. zreszta ciezko opisac bol wiec moze masz przepowiadajace.

reklama
Do góry