reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród już niedługo.........

reklama
Ja tez slyszalam, ze na koniec jest najgorzej, bo sie dluzy!!! Ja tez juz bym chciala, aby bylo PO. A od kilku dni, nie liczac lekkich boli pleckow, mam wrazenie, ze wszystkie oznaki zblizajacego sie porodu zniknely! Nawet napiecia macicy zelzaly. Co jest grane? Gdzie bole przepowiadajace? Nie chce, aby wszystko sie odwleklo w czasie!!!

ja też chciałabym już moć przytulić dzidziolk,ale trochę boję się jak to już będzie gdy Mały będzie z nami po tej stronie brzucha...

Ja też chciałabym juz mieć za soba ale zaczynam się tego wszystkiego powoli bać. Na początek bedzie ze mną mama która wezmie urlop jak malutki się urodzi a potem mąż. Widzę ze ja ostatnia z was wszystkich urodzę.

royanna pisze:
Ja tez slyszalam, ze na koniec jest najgorzej, bo sie dluzy!!! Ja tez juz bym chciala, aby bylo PO. A od kilku dni, nie liczac lekkich boli pleckow, mam wrazenie, ze wszystkie oznaki zblizajacego sie porodu zniknely! Nawet napiecia macicy zelzaly. Co jest grane? Gdzie bole przepowiadajace? Nie chce, aby wszystko sie odwleklo w czasie!!!

Royanno, to może być "cisza przed burzą"!! ;) ;D Nie wiem dlaczego, ale jakoś Ciebie właśnie obstawiam jako pionierkę wrześniówek. Oby ta pierwsza rozdwojona wrześniówka miała lekki i szybki poród i oby było to dobrą wróżbą dla pozostałych z nas! ;) ;D

No dokładnie ja myslałam ze maks 10.09 i Jula wyskoczy a teraz prosze moze i nawet 17. A to niestety prawda ze koncówki sa okropne Mnie strasznie sie dluzy i dłuzy. Wróciłam do pracy ale i tak to nic mi nie przyspieszło a teraz jestem drugi dzieonek na zwolnionku a obudziłam sie strasznie wczesnie wrrr. Czasami mam wrazenie ze w ciazy jestem juz pare lat głupota kurcze tez juz chce wrzesien. Ja mieszkam z mamcia i ona tez wezmie 2 tyg urlopu zby byc z nami cały czas a pozniej bedziemy z Jula czekac na powrót babci z pracy :)
Zobaczycie bedzie dobrze dziewczynki musi byc :)

reklama
A ja tam nie chcę nikogo w moim pobliżu jak wrócę ze szpitala, poza moim mężem oczywiście. ;) A już na pewno nie chcę żeby teściowa brała jakieś urlopy z tego tytułu, bo by mnie tylko drażniła biegając wkółko, a ona jest z tego typu kobiet, co to nie wiedzą, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu i bywa wybitnie upierdliwa, chociaż wiem, że chce dobrze. ;) :D Nie wiem jak się będę czuła, teraz to sobie mogę tak mówić, ale nawet jak się będę nieciekawie czuła, to chyba wolę siedzieć sobie sama w domu z małą i mieć święty spokój, dopóki cała reszta nie wróci z pracy. ;)

Do góry