reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród i ginekolodzy w Sosnowcu

Elita82 masz więcej info o tej szkole rodzenia? może jakąś stronę internetową?? a nie wiesz jakie warunki musisz spełaniać żeby się tam dostać?? czy np. trzeba być pierworódką albo mieszkać w S-cu? chętnie bym poszła do takiej szkoły pomimo iż to moje drugie dziecko będzie....

reklama
Elita82 właśnie doczytałam że też jesteś z Dąbrowy Górniczej więc jedno z moich pytań chyba odpada czyli ja też mogłabym się zapisać ;D ale było by fajnie tyle że ja rodzę w styczniu więc chyba powinnam jeszcze poczekać...

Lisi, ja bym Ci radziła zapisać się już teraz, bo szpital w Sosnowcu przeżywa prawdziwe oblężenie i czym później się zgłosisz do szkoły rodzenia, tym większe prawdopodobieństwo, że nie będzie miejsc.

Ja też radzę jak najszybciej się zapisywać bo sama zadzwoniłam tak z ciekawości około 4 m-ca i pielęgniarka od razu zapisywała mnie. Kazała przynieść ze sobą wygodny strój, ręcznik i wodę do picia. Z tego co wiem zajęcia odbywają się 2 dni w tygodniu od 13 do 15, tatuś jest zapraszany na 2 lekcje, na pozostałych jego udział jest "zbędny". Podobno bywa ciasno na zajęciach, dlatego tatusiowie tylko są na wg położnych najistotniejszych dla nich zajęciach. Co do strony www to znajduje się tu: Szkoła Rodzenia w Sosnowcu... ul 3 Maja 33

Dziękuje dziewczyny za odpowiedz i info tak też właśnie zrobię i dziś tam zadzwonię i zobaczę co mi powiedzą.... a czy któraś wie ile w sumie jest tych spotkań?? jak czytałam tam na stronce wo plan ma niby 7 części ale nie wiadomo ile każda z części ma spotkań... ciekawa jestem bo nie wiem czy będę miała z kim zostawiać starsze dziecko... ;D

dzwon:) podaj nazwisko i date porodu:) zapisy styczniowek napewno juz są ja dzwonilam okolo miesiaca temu i juz zapisywali grodniowki:)

nie trzeba spelniac jakis warunkow nic sie nie placi poprostu zadzwon i sie zapisz:) 32 2962212

Ja też radzę jak najszybciej się zapisywać bo sama zadzwoniłam tak z ciekawości około 4 m-ca i pielęgniarka od razu zapisywała mnie. Kazała przynieść ze sobą wygodny strój, ręcznik i wodę do picia. Z tego co wiem zajęcia odbywają się 2 dni w tygodniu od 13 do 15, tatuś jest zapraszany na 2 lekcje, na pozostałych jego udział jest "zbędny". Podobno bywa ciasno na zajęciach, dlatego tatusiowie tylko są na wg położnych najistotniejszych dla nich zajęciach. Co do strony www to znajduje się tu: Szkoła Rodzenia w Sosnowcu... ul 3 Maja 33

widze ze wyremontowali szpital super:)

Jeszcze raz dziękuję Dziewczyny ;D zadzwoniła, zapisałam się <jupi> ale wiecie na kiedy <szok> dopiero na 2-go grudnia..... hmmm.... to już będę w 34 tygodniu... ;oD ciekawa tylko czy dam radę.... hehe...

witam wszystkie przyszłe mamy
mam termin na 01.11.2009 :)
chodze do doktora dobrosza który przyjmuje w dwójce
ze względu na pierwszy poród przez cc mam rodzić też przez cc
obawiam sie tylko ordynatora który ponoć tam rządzi i może zakwestionować cc i kazać mi rodzić naturalnie
boje sie tego dlatego iż 10 lat temu urodziłam tam synka .Przeżycia koszmarne-ponad 22 godziny próby porodu naturalnego zakończone cc

może macie jakieś informacje jak jest w tym szpitalu teraz ?
moje gg 7271137:-)

reklama
rodziłam w Sosnowcu i wiem że za żądne skarby nie poszłabym tam 2 raz,wspominam fatalnie,atmosfere położna...do tej pory mam komplikacje po nacieciu

Do góry