reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

jestem dziewczynki - wróciłam i tak na razie na ktg macica milczy a mała ok.
Ale uwaga!!!!!!!!!!!!!!! ..... moja lekarka ma jutro dyżur i mam się stawić z torbą i mężulem na 10.00 w szpitalu - zrobimy ktg, zbadamy szyjkę, zrobimy test oksytocynowy i zobaczymy czy cos się ruszy... Jeśli się nie ruszy a reszta będzie ok to mnie puści do domku ale jeśli coś będzie nie ok to mnie zostawią na patologii :mad:. Ale może coś ruszy i Marysia powita świat :). Mimo, że nie tak to sobie wszystko wyobrażałam na początku ciąży, to jestem teraz juz bardzo zadowolona z takiego rozwoju wypadkow - nawet jesli mnie zostawią, to będa coddzienie monitowac maluszka i codziennie próbowac coś zdziałać. Ja mam wrażenie ze to wszytsko wina tych leków co brałam w ciąży - bo brzuch coraz niżej - główka przyparta do wschodu a macica sobie zapomniala że trza sie kurczyc ;D ;D. także jak wszystko dobrze pójdzie to jest to mój ostatni dzień na bb bez dzieciątka :D :D :D. Ciesze się naprawde :D :D :D :) :) :) :), bo czuję że idę wreszcie do przodu, że coś sie dzieje i że to już niedługo. Trzymajcie za mnie kciuki - jak będe cos wiedziec to dam znać naszej majówce A+T i ona na maju zamieści informacje co i jak.
Jejku jak się cieszę (choćmam trochę cykora przed ta kroplówą) - już mi jest tak obojętne że nawet się na cc zgodzę - byle ją wyciągnęli!!!!!!

reklama
Oczywiście głuszku, że od jutra bedziemy Ci mocno kibicować:))) na pewno się uda i pewnie Cie położą- ale uważam, że to bardzo dobrze. Na bieżąco bęziesz wiedziała co i jak z maleństwem:))) :) Powodzenia!!! A jak maleństwo zobaczy, jaka mama zdeterminowana, to juz przestanie się upierać przy tym siedzeniu w brzuszku.

Powodzenia Głuszku a i jeszcze jedno jeśli miałaś już jakieś pojedyńcze skurczyki to napewno coś ruszy. Trzymam kciuki :) :)

sumka - tak sobie kombinuje ze jeszcze ze 3 razy pojde do niego przed porodem i bedzie dobrze. Bo z ulicy na cesarke to mnie chyba nie wezma...

gluszek
- trzymam kciuki, juz niedlugo bedziesz tulic Marysie:))))

Głuszek - zaciskamy z Klaudysią piątaski -aby jutro juz wszytko ruszyło i gładko poszlo! ;)

No Gluszek to juz tylko konkretne wiesci nas od Ciebie czekaja ;D Trzymamy kciuki za ciebie i Marysie!

Z tago co widac to uparte sa te czerwcowe dzieciaczki i jakos im sie na swiat nie spieszy. Mnie tez jak do 8 nie urodze to 10 czeka wywolywanie i tez wolalabym go uniknac. Tak wiec musze malego poganiac i miec nadzieje, ze sie nad biedna mamka zlituje :)

Postaram sie aniu i poczekam na ciebie ale te pytanie to nie domnie tylko do kacperka bo to tylko on wie kiedy wyjdzie :laugh: :laugh:
Moj maluszek jakis dzisiaj moło ruchliwy nie wiem czym to jest spowodowane przekreca sie ale tak jak by nie mial na nic ochoty brzuszek mam cały czas tak jak by napięty i twardy troszke bolesny ale da sie wytrzymac
Głuszek mam nadieje ze jutro bedziesz już ze swoją Marysią będziemy trzymac kciuki z Kacperkiem zeby Marysia jutro przyszła na świat ja też bym juz chciała miec synka przy sobie ale chyba jeszcze musze troszke poczekac może zrobi rodzica prezent na rocznice i urodzi sie 7 czerwca zobaczymy już sie nie moge doczekac środy ja bede na wizycie u lekarza co on powie i czy mnie zatrzyma w szpitalu czy wypóści do domu

Dzięki - jakoś tak dziwnie się czuję jak wiem ze jutro jade do tego szpitala - no ale cóż... tłumaczyłam, prosiłam, wyjaśniałam Ze jak nie wylezie sama po dobroci to ją siłą wyciągną - to się doigrała mała frania ;D ;D ;D ;D ;D ( marzy mi isę żeby mnie w nocy zebrało hehe fajnie byt było)

Głuszek zaciskamy z Kubasem kciuki za owocną wizytę w szpitalu ;D ;D ;D I wracaj do nas z Marysią ;D ;D ;D

reklama
Gluszek DAWAJ!!!
Nie mysl, ze skoro urodzilam to zapomnialam o majowym sztabie kryzysowym ;D
maz w szpitalu nie slyszal na powitanie "dzien dobry" tylko:
"gluszek urodzila juz?" hehe

maz wrzuci cie na magiczna liste czerwcowek ;D bedziesz na dwoch listach ;D ;D ;D
jak ja ;) hehe

czerwcowki, Olafek zakochal sie w gluszkowej Marysi, ale konkurencji nie zaszkodzi poogladac ;D
a kumpli tez jakichs trzeba miec :D

Do góry