reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

witam dziewczyny jeszcze jestem w domu i czekam na poród z utesknieniem chciala bym wiedziec kiedy sie kacper urodzi ale to tylko on wie kiedy go zobacze brzuszek mi sie napina ale nie powiedziała bym ze jakos regularnie
aniasorsha u mnie tez jak u ciebie kacper sie udzil pierwszy i witał rodziców kopniakami a dzisiaj tak leniwie sie przekreca ze zaczełam sie niepokoić ale narazie nie panikuje wiem ze maluszki tuz przed porodem wiercą sie mniej i bardziej delikatnie i to chyba jest prawda bo nawet w nocy jak sie kładłam spać na prawy bok to on zawsze mi dawał znać zebym sie przekreciła do go gniote a od kilku nocy jest spokojny i nareszcie moge spac na tym boku na którym zawsze spałam chociaż ostatnio nie moge sobie znalesc miejsca w łóżku i mam problemy ze snem

reklama
A ja właśnie wróciłam od lekarza i po badaniu stwierdził, że nie ma żadnej (!!!!) gotowości..... Ale to się może zmienić w każdej chwili. Mam się w terminie czyli wg obliczeń lekarskich 8.06 zgłosić na ktg do szpitala. Wg moich obliczeń to mam termin na 5.06 a wg ostatniego usg na 1.06:))) czyli na wczoraj:))) ;D Czekam więc do 8.06........ Też nie zauważyłam żeby mi czop odszedł ani żadnych innych objawów zapowiadających poród a lekarze straszyli, że napewno przed terminem urodze ze względu na skróconą szyjke i na zagrażający poród w 23 tc.... A tu nic!!!!!! CZEKAMY......

sumka - rodzisz w sw zofii, czy mi sie cos pomylilo??? masz tam lekarza prowadzacego??
w poniedzialek ide na konsultacje do ordynatora sw zofii - zobaczymy co powie:))))

dziewczyny, zobaczycie juz niedlugo wszystkie urodzimy:)))i bedziemy tulic nasze malenstwa:))) :) :) :) :)
agusia24 - Ty sie tak nie spiesz, na mnie poczekaj:)))))

wlasnie wrocilam z ktg - zzapis bardzo doobry:) :) :)
jechalam z taksowkarzem jajcarzem i mi humor poprawil, on twierdzi ze to nie on tylko zycie:)))))) ;) ;)

Klamka u mnie lekarz wpisał po ostanim badaniu, takimi duzymi literkami- brak gotowosci do porodu hihihihi

Nasi lekarze to chyba wieksi panikarze niż my:))) Ale póki nie stuknie 40 t+ 3 dni ze wzgledu na dłuższe cykle to nie zamierzam się martwić. Bedzie dobrze:))

Fajnie Aniu, że ktg w porządku, i z malenstwem tez na pewno jest dobrze, a i faktycznie warto iść zawsze w takim przypadku na konsultacje do innego lekarza.

Agusia a Ty jeszcze zobaczysz, że będziesz nam towarzyszyla długo, długo, długo, u mnie tez silne bóle miesiaczkowe, a lekarz powiedział, że porodu ani widu ani słychu ;)

Tak Aniu76 ja się uparłam na Św. Zofię bo mam tam najbliżej, i opieka super. Mam tam lekarza i chodziłam do akredytowanej przez nich szkoły rodzenia ;D ;D ;D i mam nadzieję że mnie nie odprawią z kwitkiem :laugh: A ja mam ktg dopiero 12.06

dzieki Sumka:))) bo ja sie zaczynam zastanawiac nad porodem w tym szpitalu, tylko nie chodzilam do lekarza od nich ani do szkoly...
a oni tak z ulicy nie biora...
zapytam ordynatora czy to jest mozliwe:)))oby:) jak nie to zostanie mi inflancka...

A ja dzisiaj w nocy miałam potworne skurcze łydek i to mimo że birę magnez 3 razy dziennie i Nospe forte 2 razy dziennie. Brzuch też mi się napina - ale na to już prawie nie zwracam uwagi - bo mam tak już od marca conajmniej.

Aniu bardzo sie ciesze ze badanie w porzadku ;)

Anius ja tez ide na wywolanie ale 14.06 jesli do tego dnia nie urodze wiec stracha mam ;)

reklama
Aniu76 skoro będziesz na wizycie u ich lekarza, to już jesteś z nimi zwiazana ;D ;D ;D ;D A znam osoby z ulicy które tam rodziły i było bez problemów ;D

Do góry