marzena9
Fanka BB :)
dzisiaj bylam u swojego gina. szyjka skrocona, miekka i rozwarcie na opuszke palca ale zawsze to juz cos ;D Tak mnie zbadal ze chyba mi czesc czopu odeszla - no ostrzegal ze bedzie plamienie ale nie spodziewalam sie ze na papierze zostanie mi skrzep krwi... a moze to nie czop??? niby mialo byc podbarwione krwia ale to co ze mnie wylazlo wygladalo jak zwykly "okresowy skrzepik"(sorki za opis). no w kazdym razie lekarz powiedzial ze rodzic jeszcze za wczesnie bo z tydzien minimum musze wytrzymac ale umowilismy sie wstepnie na 15.06 ze bedziemy rodzic. czyli potwierdzil to co inny lekarz ze nie ma sensu czekac do mojego terminu i lepiej dla dziecka urodzic sie troche szybciej. niestety ze wzgledu na moje malowodzie i hypotrofie u malej(niestety kroplowkami nie uda sie nigdy doprowadzic do stanu idealnego czyli wyleczyc) raczej mam sie nastawic na cc buuuuuuu Moooooooze jednak uda sie mi jakos urodzic normalnie... tak bardzo bym chciala.przeraza mnie ze u nas w szpitalu po cesarce trzeba lezec albo 12 albo 24 godziny plackiem(nie pamietam dokladnie ile)i to doslownie na plecach, zero ruszania sie. odwiedzin tez nie ma.i co najgorsze najprawdopodobniej nie bede dostawala przez ten czas lezenia malej do karmienia.nie przystawiaja do piersi.czyli ta najwazniejsza siara chyba przepadnie bo podobno po ilus godzinach ona zanika na rzecz mleka wlasciwego. no ale zdrowie maluszka najwazniejsze i jezeli ryzyko naturalnego porodu ma byc duze to nie warto go podejmowac. no ale czuje sie rozczarowana tym cc chociaz bralam to realnie pod uwage. no ale moze do 15.06 wykombinuje cos takiego ze mnie porod wezmie znienacka i pozwola sprobowac hihihi
Ale jakos tak otuchy nabralam jak lekarz powiedzial o tym 15.06 ze ma dyzur i wtedy urodzimy bo wiem ze juz moge odliczac dni i godziny az zobacze moje malenstwo...Juz sie nie moge doczekac ale wiem ze te kilkanascie dni zleci biegiem
Ale jakos tak otuchy nabralam jak lekarz powiedzial o tym 15.06 ze ma dyzur i wtedy urodzimy bo wiem ze juz moge odliczac dni i godziny az zobacze moje malenstwo...Juz sie nie moge doczekac ale wiem ze te kilkanascie dni zleci biegiem