reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

Olka na wczoraj :)
12 dni to jeszcze nie wytrzymam - nie ma szans!!!!! A wywoływali ci poród czy samo sie ruszyło?

Dobra lece na to ktg do spziatala - odezwę sie jak wrócę :-*

reklama
Mój Oliwierek miał byc Amelką tak przynajmniej gin mówił przez 4 Usg a tu przy porodzie chłop :laugh: :laugh:
94611.jpg

Mi wywoływali oksytocyna od razu poszło pól godziny po podłaczeniu pierwsze skurcze to było tak o ósmej rano a urodziłam o 17

Oj tez co USG slyszę, że dziewucha jak nic, tylko sama nie uwierze dopoki nie zobacze, u meża w rodzinie 4 chlopów, ja tez mam tylko brata, dlatego opcja dziewczynki jest dla mnie jeszcze niewiarygodna....... i byc może będzie podobnie jak u Ciebie OLU:)))

to całe ktg to nie zawsze prawde mówi moja kumpela ze szpitala cały dzien sie zwijała z bólu wieczorem zabrali ja na ktg a tam nic połozna mowiła ze tu skurczy nie widac, to zawołali lekarza on ja zbadał a tam rozwarcie na 5 cm smiał sie ze dziecko zgubi wzieli ja od razu na porodówke. Pol godziny i mała juz na swiecie

Olka , jesli nie urodze do 14.06 to ide na wywolanie, juz mam skierowanie, wiec napewno zaaplikuja mi oksytocyne. Opinie sa rozne ale na ogol takie ze mozna sobie palce odgryzc z bolu bo bez oksytocyny to przynajmniej sa przerwy miedzy skurczami a po nie masz nawet czasu na glebszy oddech. Ja nie wiem juz w co wierzyc, chyba kazdy przezywa indywidualnie, ale boje sie tego panicznie i robie wszystko zeby urodzic przed 14stym.

Jeśli chodzi o skurcze po oksytocynie to rzeczywiście najpierw miałam jakieś przerwy ale ponad 5 godzin miałam skurcze co 3 minuty a przez godzine co półtorej także zero odpoczynku dobrze że był ze mna mój facet bo chyba nie dałabym rady

Jestem po ............. totalna załamka
skurczy zero
rozwarcia 0 - szyjka od dwóch tygodni sie nie zmieniła (czyli skrócona i miękka - taka jak 2 tgodnie temu)
Wyszłam ze szpitala to sie jak bóbr poryczałam.........
w piętek kolejne ktg i w poniedziałek - a potem to mam nadzieję że będą wywolywac.......

Ale moze te dzieci w rodiznie mojego męża takie nieprędkie - bo jego bratowa trójkę dzieci rodizła 2 tygodnie po terminie a i mó mąż się urodził 2 tygodnie po terminie
nie wiem już co robić, jestem załamana............... - zostałą mi jeszcze ta pieprzona rycyna.... chyba się zdecyduje na nią.....

także jesli pozwolicie troszke z wami posiedzę jeszcze bo już na pewno zostaną czerwcówką..........

reklama
głuszek biedactwo, obawiam sie ze tez tak bede ryczec :( Pociesz sie ze dla ciebie to juz naprawde niedlugo bo jesli nie naturalnie to dostaniesz oksy. i bedzie dobrze . Ciezko nam ale musimy sie wziac w garsc, zacisnac zeby i czekac az sie te nasze malenstwa zdecyduja...A moze by jakas zaprzyjazniona polozna masaz szyjki wykonala, to napewno pomoze !

Do góry