reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

Rusałko nie martw się napewno dasz rade. Trudno tak się zdarza i nieważne jak my sie nastawiamy, ważne żeby dziecko było całe i zdrowe. Jesteśmy z Tobą i napewno 7.06 wszystkie brdziemy trzymać kciuki:))) ;D :D

reklama
Rusalko ja nie mialam na mysli, ze fajnie,z e bedziesz miala cc bo z Twojej wiadomosci wyraznie widac, ze to nie to na co liczylas. A to napewno nie jest przyjemna wiadomosc ani dla ciebie ani dla nas.
Mnie chodzilo jedynie o fakt, ze fajnym a moze raczej dziwnym uczuciem musi byc swiadomosc, ze okreslonego dnia dokladnie o tej a tej godzinie bedzie sie trzymac dziecko na reku.

Rusałko , trzymaj sie dzielnie ! Czasem wiemy z góry ze bedzie cesarka a czasem trzeba ja wykonywac na gwalt bo dziecku tetno spada i wtedy to jest dopiero jazda.
To naprawde duze szczescie ze mozesz sie przygotowac psychicznie. Przeciez my nie wiemy czy urodzimy normalnie, tyle kobiet rodzi po 20 h a potem dowiaduja sie ze nic z porodu naturalnego i ze 'jada' na cesarke bo nie ma rozwarcia itp. A poza tym nie ma tego zlego.. - w koncu nagroda tak czy inaczej jest dzidzius ;) Trzymaj sie mocno !

Dziewczyny, nie dołujcie Rusałki słowami współczucia itp. bo kupe dziewczyn płaci grube pieniądze żeby mieć cesarkę na życzenie :) To że większość z was jest za porodem naturalnym to nie znaczy że z cc trzeba robić tragedię

Rusałka, wysyłam ci dwa linki, poczytaj, jak dziewczyny sa zadowolone z cesarek i za to płacą :) Głowa do góry, jak 20 maja bede miała to ci na pewno wszystko napiszę, bo ja już sie nie mogę doczekac :)

https://www.babyboom.pl/forum/index.php?topic=6913.new;topicseen#new

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=38747781&a=38747781

Rusałko - jednak możesz mieć jeszcze nadzieję jeśli Ci zależy na porodzie naturalnym - dzisiaj dowiedziałyśmy się z Olą że naszej koleżance ze szkoły rodzenia malutka obróciła się główką w dół!! Dopiero teraz - a termin ma na koniec maja i tez już miała nagraną cesarkę....Ale cały czas nie traciła nadzieji i udało się - ponadto koleżanka bardzo podobnie zbudowana jak ty - wysoka, szczupła i mały brzuszek - ginka jej mówiła że nie ma szans na obrócenie małej bo za mało wód płodowych...a mała zrobiła taką niespodziankę.
Oczywiście w Twojej sytuacji trzeba być na cesarke przygotowanym i faktycznie jak sie z tym pogodzisz to tragedii nie będzie - ale też można mieć nadzieję do końca :)

Z calego serca Wam dziewczeta dziękuję!!! Musi być dobrze!!!

Agaciulko - dzięki za linki..jutro z rańca poczytam..dokształcę się ;) i moze wewnętrznie uspokoję..

Póki co mąż przed chwilką wrócił z apteki z ziółkami na uspokojenie.., bo lekarz widząc moje zdenerwowanie zalecił wypijać przed snem. Mam nadzieję, że tej nocy wyśpię sie spokojnie...

Agaciulko nikt nie dołuje Rusałki, tylko my te "za porodem naturalnym" chyba bardziej wiemy co Rusałka czuje, niz Ty która od początku jesteś zdecydowania na cc. Pomyśl sobie, co byłoby gdyby lekarz powiedzial Ci, że cc u Ciebie nie wskazana? Nastawiasz się wyobrażasz sobie, a tu taka niespodzianka. Dlatego tak bardzo trzymamy kciuki, aby mała zrobiła Rusałce, jak i maly Agatje niespodziankę! i cc to dla nas nie jest tragedia, ale cos czego poprostu nie planowałysmy.

ell, teraz faktycznie dobrze powiedziane :) Nie pomyślałam, że jakby teraz ktoś mi powiedział że mam rodzić naturalnie to pewnie gorzej bym się załamała niż Rusałka ;)

reklama
Rusalko a jakie to ziolka uspokajajace masz przepisane ??? Bardzo mnie to ciekawi bo sama potrzebuje takich na gwalt :)

Do góry