Sasanka ja odzwyczailam mala od smoka jak miala 1,5 roku. Ale juz wczesniej od dobrych kilku miesiecy dawalam go tylko do zasypiania. Jak moja cora miala okolo 9 miechow to zostawialam jej w lozku na noc kilka smokow i ta sie szybko nauczyla znajdowac je. Od kiedy smok zniknal calkowicie moja cora zaczela bardzo zle zasypiac, az do tej pory. No trudno to byl wlasnie moj blad ze za pozno go zabralam, bo to ze jej go dalam tego nie zaluje. Mlodszej corci tez dalam smoka ale mam zamiar zabrac go okolo roku, zeby jeszcze nie czaila za bardzo w czym rzecz :-)
Z bajkami piszecie. U nas bajki od urodzenia, oczywiscie dla wygody rodzicow, ale im starsza to mniej oglada, calymi dniami wogole TV nie wlacza, mimo ze ma TV u siebie w pokoju. Teraz bardziej jej sie podoba muzyka bo moze przy niej tanczyc i spiewac :-)Wiec mysle ze nie bedzie u Was tak zle. Ale te teletubisie chyba uzalezniaja na prawde. U nas byl brak anteny przez 2 tyg i ciagle Mercedes chciala tubisie, W koncu jak postanowilismy z mezem ze koniec z nimi byla histeria, ale uwierzcie mi ze tylko dwa razy i okolo 5 minut. Szybko zajelam uwage jej czym innym i zapomniala. Trzeba byc twardym. Powodzenia