reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
nie, to nie było wypowiedzenie zmieniające, bo ona na ZLA była :) a zmiana była na niekorzyść, bo babka kierownikiem była, a dali jej specjalistę. Tłumaczyli to, że z powodu jej długotrwałych nieobecności nastąpiła dezorganizacja działu, w którym pracowała i muszą zatrudnić nowego kierownika (a dwóch nie może być, bo zabudżetowany tylko jeden)

mniejsza o to... na to by wychodziło, że zmiana stanowiska na wychowawczym raczej byłaby niezgodna z prawem... pytam się, bo nie chcę potem mieć w świadectwie pracy innego stanowiska niż do tej pory zajmowałam.

Cześć Dziewczyny!
Jestem lipcowką i macierzyński powinien wyplacać mi zus- wygasła mi umowa zaraz po porodzie. Mam pytanie o opóźnienia, bo dzisiaj wypłata nie przyszła:-(

A ja mam pytanie odnośnie dodatkowych dwóch tygodni zasiłku macierzyńskiego...
Pismo w tej sprawie musze zlożyc do ZUSu, w jakim terminie przed rozpoczeciem tych dwóch tygodni?
Składała juz to któraś?

Ja wiem,że do pracy trzeba 7 dni przed końcem tego podstawowego urlopu złożyć to podanie o dodatkowe te dwa tygodnie,a pracodawca wysyła do zusu

A ja mam pytanie odnośnie dodatkowych dwóch tygodni zasiłku macierzyńskiego...
Pismo w tej sprawie musze zlożyc do ZUSu, w jakim terminie przed rozpoczeciem tych dwóch tygodni?
Składała juz to któraś?

krewetka składała, ja się przymierzam, tylko nie wiem, czy wysłać bezpośrednio do zusu czy do pracodawcy.
ale razej pracodawcy, bo prosze pracodawcę o dodatkowe 2 tyg

reklama
krewetka składała, ja się przymierzam, tylko nie wiem, czy wysłać bezpośrednio do zusu czy do pracodawcy.
ale razej pracodawcy, bo prosze pracodawcę o dodatkowe 2 tyg

Aga skladasz do pracodawcy... im wczesniej tym lepiej.. ale fakt, ze jest jakis ustawowy termin na zlozenie tego wniosku..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry