reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dzięki, a tak szczerze, to nie wiem dokładnie do kiedy mam macierzyński, jak się nie mylę, to Tomek dziś 16 tydzień zaczął, musiałabym usiąść i policzyć dokładnie i jakoś to pismo sformułować :-)
chyba, ze podzieli się któraś gotowcem :-D

reklama
ja napisałam od razu w podaniu o zwykły macierzyński, ale mój Pracodawca nie złożył od razu o te dwa tygodnie i teraz bedzie musiał drugi raz składać. Mi sie konczy (20tyg) 22 września a z tymi dodatkowym,i dwoma tygodniami 05 pażdziernika, a Gabrysia ur. 06 maja. Pracodawca musi wypełnić w Zuie jakiś świstek, że udziela nam tych 2 tygodni i że nie bedziemy świadczyc pracy, tak mi baba w Zusie powiedziała

dzięki, a tak szczerze, to nie wiem dokładnie do kiedy mam macierzyński, jak się nie mylę, to Tomek dziś 16 tydzień zaczął, musiałabym usiąść i policzyć dokładnie i jakoś to pismo sformułować :-)
chyba, ze podzieli się któraś gotowcem :-D
Aga ja pisałam normalnie tak jak o wypoczynkowy, tak mi przykazali:tak:[FONT=&quot]
Zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi dodatkowych dwóch tygodni urlopu macierzyńskiego w dniach od ........ do ......
A Twojemu Tomkowi to nie 17 tydzień już idzie, bo u nas już 15:-)

[/FONT]

Ja będę chyba jednak musiała to pismo złożyć w ZUSie, bo miałam umowe do dnia porodu tylko, wię już zatrudniona nie jestem:baffled:

Mnie te 20 tyg kończy się 15wrzesnia do tego dojdzie 2 tyg i 3 tyg urlopu i do pracy 25 października:(
I też muszę iść w przyszłym tyg napisać o te 2 tyg, albo nawet jutro będe musiała tam zajechać:-:)-:)-(

A ja mam pytanie odnośnie dodatkowych dwóch tygodni zasiłku macierzyńskiego...
Pismo w tej sprawie musze zlożyc do ZUSu, w jakim terminie przed rozpoczeciem tych dwóch tygodni?
Składała juz to któraś?
ja zlozylam odrazu przy macierzyńskim "podstawowym", składa sie w terminie nie krótszym niz 7 dni od rozpoczęcia tego urlopu
wczoraj zlozylam o urlop wypoczynkowy 13.09-18.10

Mi się macierzyński + te 2 tygodnie dodatkowego urlopu kończy 31 października także od 2 listopada do pracy :p

Alis i wracasz do pracy? z kim zostawisz małą?
ja nie wracam, szkoda mi przegapić rozwoju..
trudno, bedziemy skromniej zyć, poza tym musiałąbym do żłobka dać, bo nie miałabymz kim zostawić

Alis i wracasz do pracy? z kim zostawisz małą?
ja nie wracam, szkoda mi przegapić rozwoju..
trudno, bedziemy skromniej zyć, poza tym musiałąbym do żłobka dać, bo nie miałabymz kim zostawić

Nie będę przegapiać rozwoju, kurcze przecież ja nie będę pracować 24 godziny na dobę...Mój mąż pracuje od 8 do 16 ale o 17 jest w domu, ja będę pracowała od 15 do 20. Na te 2,5 godziny (bo o 14:30 wychodzę do pracy) z małą będzie siedziała teściowa, a o 17 jak mąż przyjdzie to on się już będzie nią zajmował :) Także ja od rana będę siedziała z dzieckiem, więc nie sądzę abym przegapiła cokolwiek. I tak będzie u nas sytuacja wyglądała do czasu aż Maja skończy rok :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry