reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Mateusza oduczyłam smoczka po 1 urodzinach. Poszło bezboleśnie. Później pomagałam siostrze oduczyć córkę i też szybko poszło - też po roczku.

Co do wybudzania z płaczem to robię to co Wy - u nas to z zębami było związane. Teraz jest spokój

reklama
Dziewczyny kiedy powinnam pokazac to zgrubienie poszczepienne lekarzowi? Od 2 dni smaruje altacetem i robię oklady z sody ale tak jak bylo tak i jest. Jakiś centymetr od miejsca wklucia jest taka twarda gulka,ktora boli go jak dotykam. Troche panikuje bo po szczepionce przeciw gruźlicy miał ropniaka. Jutro mu zrobię takie dłuższe oklady bo mu przykleję bo tak to wszystko sciera.

kornela ja bym poszła z tym do lekarza.

Pola moim zdaniem oduczanie smoka to kiedy kto zadecyduje. Starszaczek oddał smoka kotkom (przez pewien czas ich nienawidził za to) jak miał 2,5 roku, ale On używał smoka TYLKO żeby zasnąć i potem wypluwał, także w ciągu doby miał smoczek góra 15 minut. Mogłam Mu zabrać wcześniej, ale chciałam, żeby miał drzemkę w ciagu dnia. Z momentem zabrania smoka skończyły się dzienne drzemki.
Maleństwo teraz też używa więcej, bo to Mu tez pomaga na swędzące dziąsełka. Wolę dać i niech sobie ulży, a nie że mi buczy koło nosa ;-)

Ja mam dzieci bezsmpczkowe.
Karola sama nie chciała, W nie dałam.
Ja swojego smoka sama wyrzuciłam do kosza, jak mi jakiś Pan uwagę zwrócił: taka duża ze smokiem? Ponoć do najbliższego śmietnika trafił [emoji5]️ Mojej siostrze mama owinęła smoka pajęczyną [emoji6]a siostra nienawidziła pająków, mama zaproponowała, ze go umyje, ale nigdy juz nie smakował [emoji6] Najmłodsza siostra oddała pieskowi. Wszystkie ok 2ch lat.

U mnie na szczęście rezygnacja ze smoka nie oznaczała końca drzemek - miał je jeszcze przez kolejny rok. U siostrzenicy też nie - ma drzemki do dziś, a ma 2,5 lat.

reklama
Moje starsze dziecko ciągle śpi w dzień, do 2 h. A bez smoka jest już dawno_Odstwailismy jakoś po roku.

Lilla, niektóre 2 latki nie śpią już wcale w ciągu dnia.

Do góry