reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
Mój starszak też po 2 urodzinach zrezygnował z drzemki. A kiedy zaczął mieć tylko 1 w dzień? To szczerze powiem - nie pamiętam :no:

Właśnie odkryłam u syna zęba. On ma już dwie dolne jedynki a teraz zauważyłam górny kieł! Kurczę, martwić się że kolejność nie taka?

Edit. Możliwe że to jednak dwójka jest....

Ostatnia edycja:
Chyba jednak spanikowałam i to faktycznie dwójka jest. uff. W ogóle to chyba idą mu cztery zęby nas raz, tak jak Wiktorkowi.

Ja nie wiem skad wy wiecie, ze ida zeby... Ja chyba od miesiaca odnosze takie wrazenie. Slina, gneralnie paluszkami w buzi, ciumkanie zabawek, sprawdzanie jezykiem stanu uzebienia i masaz brody ;) do tego calodobowe marudzenie, niespokojny sen. Ja tam nic nie widze. Nic a nic ;)

Na prawde mocno wam sie dzieci darly przy zabkowaniu?

Po W od razu było widać. Zupełnie sie zmienia, jest rozdrażniony, niespokojny, łatwo wpada w płacz, po prostu widac, ze go boli.

U nas też jęczydupka się włącza małemu. Teraz ma naprawdę mocno spuchnięte te dziąsła że nie mam wątpliwości że to zęby.

reklama
Ja nie wiem skad wy wiecie, ze ida zeby... Ja chyba od miesiaca odnosze takie wrazenie. Slina, gneralnie paluszkami w buzi, ciumkanie zabawek, sprawdzanie jezykiem stanu uzebienia i masaz brody ;) do tego calodobowe marudzenie, niespokojny sen. Ja tam nic nie widze. Nic a nic ;)

Na prawde mocno wam sie dzieci darly przy zabkowaniu?

Makota u nas też tak to wygląda. Wszystko ładuje do buzi, ślina kapie non stop, rączki wkłada po łokcie do buźki, a marudna jest różnie, nie codziennie. Oglądam dziąsła i nie widzę aby były opuchnięte, nic się nie przebija.

Do góry