reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Dziewczyny, ma któraś Flegaminę? Tylko tą słabszą, którą można podawać od pół roku?
Wyrzuciłam przez przypadek pudełko z ulotką i nie pamiętam jaka tam była dawka ta najmniejsza i ile przed snem można podać. Może któraś dobra dusza zerknąć jeśli ma pod ręką?

reklama
Dziewczyny kiedy powinnam pokazac to zgrubienie poszczepienne lekarzowi? Od 2 dni smaruje altacetem i robię oklady z sody ale tak jak bylo tak i jest. Jakiś centymetr od miejsca wklucia jest taka twarda gulka,ktora boli go jak dotykam. Troche panikuje bo po szczepionce przeciw gruźlicy miał ropniaka. Jutro mu zrobię takie dłuższe oklady bo mu przykleję bo tak to wszystko sciera.

Przyklej na poloplaster. Do tygodnia może takie coś być. Chyba że coś się w zachowaniu zmieni albo gorączka wystąpi to idź do lekarza.
Twój mały może po prostu tak reagować na ingerencję chirurgiczną i mieć tendencje do bliznowców. Zazwyczaj wtedy paprzą się blizny. Obserwuj najlepiej.

Smoczek.
Jak często / w jakich okolicznościach podajecie go dziecku?
Mój dostawał z reguły tylko do zasypiania i na spacerach. Zauważyłam jednak że jak jest bardzo zmęczony to wręcz domaga się smoka płaczem. Zaczął wymuszać.
Czy to już powód do zmartwień? I czy to już czas na oduczanie smoka?

Kolejna kwestia to nocne pobudki z płaczem. U nas od kilkunastu dni mały budzi się w nocy i płacze. A właściwie to się nie budzi tylko płacze przez sen. Wiem że na pewno nie jest głodny więc daje mu smoka. To go uspokaja i zasypia. Potem znów się budzi Ale już smok nie starcza więc musi być cyc.
A przecież odkąd skończył 6 tygodni to przesypiał całe nocki. Trwało to ze dwa miesiące a potem ktoś rzucił na nas urok.... Najpierw była jedna pobudka, potem dwie, a teraz od dwóch do nieskończoności....

Pola, mam identyko. Do tego suszarka...

Pewnie dlugo bede oduczala smoka. Adas domaga sie w tych samych sytuacjach co Tymek. Jak zasnie, wyciagam mu smoka

Makota, suszarka bywa U nas też... I też zabieram mu smoka jak zaśnie. Często nie muszę tego robić bo sam wypluwa.

reklama
Do góry