reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Mamo bobasa - ja do kapieli uzywam oilatum albo hippa. One nawilzaja skore. Czasami smaruje balsamem. Dzis kupilam krem na kazda pogode czy jakis taki babydream

Ja mam 2 pyt.

1. Adas wyrywa sie do siedzenia. Trzymam go pod paszki, ale glowa ucieka mu do przodu - normalne to?
2. Po jakim czasie od jedzenia pozwalacie dziecku lezec na brzuszku?

reklama
Dziekuje dziewczyny!
W takim razie moze i ja zaczne smarowac balsamem po kapieli, chociaz dwa razy w tygodniu:/ od samego poczatku niczym jej nie smaruje, ale nie ma problemu ze skora.

Makota, na brzuszku klade tak jak GiB napisala, a z siadaniem to wydaje mi sie, ze jak mu leci glowa to znaczy, ze nie jest gotowy.

Ostatnia edycja:
A ja na brzuszku kładę ok. 10 min, po beknięciu. Czasem coś uleje ale raczej trzyma w brzuszku treści. Zresztą jak po beknięciu ją położę na plecach i odrazu sama przekręca się na brzuszek - strasznie trudne stało się ubieranie jej na przewijaku :laugh2:

Jeżeli chodzi o trzymanie główki - myślę, że to normalne.

Ja kładę tez jakoś kolo godziny po jedzeniu. Zuzia tez chce siedzieć, ale ona to z pozycji pollezacej odrywa głowę i ciągnie się do siedzącej.

A dzieci odchylają wam się w dwie strony czy mają jedną preferowaną? Bo Melka zdecydowanie podpiera się lewą ręką a ciągnie do przodu prawe ramię, w drugą stronę w ogóle nie wykazuje aktywności.

reklama
Przyobserwowałam ją dzisiaj. Jak siedzi w bujaku to ciągnie dwie ręce do przodu i za nimi idzie głowa - równo ciągnie ręce. A tak po skosie z przewijaka wstaje. Czyli raczej norma, bo z plecków inaczej niewygodnie wstawać.

Do góry