reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Darunia, ja opryszczki nie miałam ale miałam półpasiec jak karmiłam. I dostałam leki p/wirusowe i mogłam karmic. Wydaje mi się ,że skoro to podobna grupa to stosowanie odrobiny miejscowo nie zaszkodzi.
Pediatra-laktatorka powiedziała,że noworodki tez leczą tym samym lekiem.

reklama
Darunia, ja przechodziłam opryszczke 2 tyg temu. Musisz bardzo uważać zeby nie zarazić dzieci. Nie caluj. Jesli opryszczka jest mocno rozsiana to najlepiej zebys chodziła w maseczce.
Ja stosowalam plastry compeed zeby pecherzyki nie były na wierzchu i zeby zminimalizować ryzyko zarażenia.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Właśnie wysłałam brata do apteki po te plastry. W sobotę mąż przyjeżdża a ja nie dość, ze z opryszczką to jeszcze okres dostałam haha. Załamka totalna.

Makota, nie ma reguły. Jesli karmisz piersia regularnie tzn conajmniej co 3h to okres nie powinien sie pojawić w tym czasie, ale jak widać sa wyjątki.
Okres po porodzie moze sie pojawić zarówno kilka tygodni po jak i nawet po roku czasu.

Darunia, ja po prawie 10 dniach zupełnej suchości znowu dostałam krwawienia które niestety trwa do dziś i gin mówi,że jeszcze długo potrwa.

Znowu ja mam pytanie...
Małemu się lekko zluszcza skórka na brzuchu i trochę na policzku. Takie małe płatki skórki. Czy to jeszcze po porodzie czy może mam posmarowac balsamem/ oliwka? Dziś szósta doba.

Undomiel ja bym smarowala. Adas luszczyl sie na brzuszku i stopkach i w szpitalu kazali uzyc balsam

reklama
Ja tez krwawilam tydzien po porodzie potem z tydzien w zasadzie nic i teraz znow od tygodnia.

Polozna mi mowila ze poranione brodawki tez trzeba przyznawiac, tzn. mozna, wypada pomimo tej krwi.

Sebek do tej pory robi czesto kupki. Po smólce ktorej tez mial duzo to robi z 10 kupek. W zasadzie co zmiana pieluchy to zawsze jest kupa. Je i przelatuje przez niego i znow je. Ponoc to normalne. M. sie smieje cos ty jadl, hehe a ja wtedy analizuje co ja jadlam, bo czasem to juz zapachy sa malo przyjemne. :) A niby kupki po naszym mleku nie smierdza? :D

Ja smaruje po kapieli balsamem. Ale tez mu sie jeszcze luszczy skorka, na stopkach i brzuszku. No i wyszly nam potowki

Ostatnia edycja:
Do góry