reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
Undomiel - tam gdzie jest twarde powinna być broda dziecka, kombinuj jak się da z pozycjami - nawet niech Ci ktoś go trzyma przy karmieniu. I tak jak dziewczyny pisały, graj na tym twardym jak na pianinie podczas ciepłego prysznica i podczas karmienia - mi to bardzo pomogło

miałam tak samo, robił się zastój a Zuzia miała w nosie ssanie z tej piersi. kapucha w stanik, żeby obkurczyło się trochę, u nas po kapuście zessała mi wszystko

ja miałam zastój ok tydzień temu, pierś zrobiła się twarda i czerwona po zewnętrznej stronie. Napiszę co poradziła mi położna, strosowałam się do jej rad i już po 2 dniach było zdecydowanie lepiej.
- przystawiać dziecko by ściągnęło to co tam zalega, u mnie z chorej piersi karmienie było w pozycji spod pachy.
- rozmasowywać te twarde miejsca, opuszkami tak jak by się grało na pianinie
- paracetamol raz dziennie, jak bardzo boli to można nawet co 6 godzin (chodzi o działanie przeciwzapalne no i oczywiście by nie bolało)
- ciepły okład przed karmieniem, zimny po.
- kapucha na cycuchy, na tego chorego i na zdrowego tak profilaktycznie.

no i oczywiście trzymać (.)(.) w cieple, można prawie na nago latać po dworze ale pielucha w staniku powinna być :-D w sumie śmiałam się z tego podczas spotkać z położną przed porodem a tu proszę, pokarało mnie :-p

W końcu po kapieli trochę wypił, ale po tym jak wcześniej ściągnęłam i przystawiałam nie było zbyt pełno tylko ta otoczka została garbata. Zobaczymy po nocy. Dziękuję za wszystkie rady!!!!

Dziewczyny jak wyglądają potówki? Julkę sysypało na twarzy, wczoraj miała kilka czerwonych krostek, dziś pojawiło się wiecej i na szyi i karku i nie wiem czy to czasem nie uczulenie :( słyszałam, że bebilon pepti dha uczula... Nie wiem co robić czy iść jutro do przychodnii?

reklama
Do góry