reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Pierś nie jest do końca odróżniana i dlatego jest twarda jemu niewygodnie i nie chce jej i błędne koło. Laktator w ruch albo ręcznie ściągnij mleko uciskając jak pisałam.
A podając pierś która jest twarda obejmij brodawke z otoczką pomiędzy kciuk i palec wskazujacy żeby ją zmiękczyć (ja obejmuje pomiędzy wskazujący i środkowy bo mi tak wygodniej)

reklama
Undomiel musisz przystawic małego albo ściągnąć laktatorem. Innej opcji nie ma. Ręczne ściąganie niewiele pomoże gdy tworzy sie zastój.

Ssak ssal 20 min choć niechętnie i słabo ciągnął. Wcześniej zrobilam ciepły oklad. Od rana mu daje tę pierś. Jest lepiej, ale zupełnie miękka nie jest i brodawka ma dalej ten dziwny kształt a ta część piersi dalej trochę boli:( czy to powinno od razu zejść czy z czasem? Martwi mnie to okropnie:(

Jak używam laktatora to leci też tylko z prawego boku z dwóch dziurek. Tylko on dziś pił już na lezaco, z futbolowej i krzyżowej. Załamie się:(

reklama
Undomiel, piers powinna sie zrobic miekka ale bol niekoniecznie ustąpi od razu. Powinnas poczuć ulgę ale piers moze byc jeszcze troche obolała.

Do góry