reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
Na poczatku pil nan 1 ale byl bol brzuszka,zaparcia i zalecila nan ha 1 i sie unormowalo. Po 6 miesiącu zalecila stopniowo przechodzić na nan 2 zamieniają jedno karmienie,ale juz od tygodnia podaje mu to mleko i jak kupa jest gesta to jest ok a czasem taka luzna i śluz,dzisiaj to aż taka galareta z tego śluzu. Nie chce mu szkodzić tym mlekiem wiec jutro lecę do pediatry.
Zalamac sie idzie....

A dlaczego? Nie wiem Tusiu,on nie miał stwierdzonej alergii tylko zalecila to mleko ze względu na bole brzuszka.
Chyba jednak przejdziemy na nan ha 2 tylko chce to skonsultować bo potem powie ze sama eksperymentuje

A może trzeba probiotyk?

Ostatnia edycja:
z hippa jest marchew zieminiak i dynia ziemniak. samego ziemniaka nie widziałam jeszcze.
jest jeszcze szpinak i ziemniak. chyba gerber. Adaś lubi :-D

Tak sobie myślę, że jak przetwory z ziemniakami można to i ziemniaki. Niemcy mają słoiki z sałatką z ziemniaków, czyli ziemniaki z przyprawami.

Dziewczyny jak zwykle na szybko.

Byłam z julką wczoraj na ważeniu. Przytyła 900 gram w 6 tygodni znowu mi powiedzieli, że za dużo bo wyszła ponad 75 centyl a juz ładnie szła po linii. Nie wiem jak już mam ją karmić. Może to przez to, że dodawałam kleik i kaszkę do mleka?? Ale ona po jedzeniu maruda jest jak daje jej mniej?? Obiadku też zjada cały słoiczek duży. Już nie wiem co robić:/

Ja bym się nie przejmowała.
Ci lekarze czasem mnie wkurzają. Chcą żeby dziecko szło " po linii". Wiadomo,że nie powinno popadać w skrajności , ale jeden przedział w dól czy w górę to nadal norma.

A jak ze wzrostem?

Ja bym się martwiła gdyby przekroczyła siatkę wagowo a wzrostowo mocno odstawała.

Jak za mało przybiera też źle, a niektóre dzieci są i będą drobne i już.:tak:

reklama
U nas z kolei pediatra mowila aby wprowadzic mm i wiecej kaszy, bo Adas jest w dole siatki. Ja rozumiem kasze 2 razy dziennie zamiast raz i mm po kapieli, ale ona proponowala 3 razy kasze i 2 razy owoce ;)

Limonka, musisz to wyposrodkowac ;)

Do góry