reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

Milva my na pierwszej wizycie bylismy wczoraj, rowno 3 tyg od narodzin a na usg bioderek mamy isc jak maly bedzie mial 4 miesiace( a nie tygodnie), juz jestesmy zapiani na 5 kwietnia, bo kolejki dlugie...
Izi do nas lekarz nie przychodzi

reklama
My na pierwszej wizycie byliśmy już w 7 dobie bo mieliśmy iść na kontrolę żółtaczki i teraz jutro idziemy znów na kontrolę bo niestety, ale żółtaczka nie ustąpiła. 24 stycznia idziemy na pierwsze szczepienia. A na usg bioder mamy iść w 6 tygodniu życia czyli 20.01

Wpisałam w wyszukiwarkę i dr Google mówi tak:
"Według nowoczesnych standardów medycznych każde niemowlę powinno mieć wykonane badanie USG stawów biodrowych. Można je wykonać w każdym wieku dziecka, jednak najwłaściwszym momentem jest 6 tydzień życia dziecka. Jeśli wystąpią nieprawidłowości lekarz zaleci odpowiednie leczenie i badanie kontrolne."

Mam pytanie do mam dziewczynek - wymywacie córkom wydzielinę spomiędzy warg sromowych?

Ja dzisiaj byłam z małą na usg bioderek, wszystko jest u małej ok. Też mi kazano isc koło 6 tyg na to usg -a ze był dzisiaj wolny termin to poszłam tydzien wczesniej.

Ja sie pytalam połoznej czy wymywac to wydzieline i kazała tak delikatnie myć no i oczywiscie czyscic jak sie zabrudzi tam, a moja mala potrafi tak kupe zrobic ze ma wszystko brudne:-)

a co do szczepien to my bedziemy brac skojarzona 5w1 plus dodatkowo pneumokoki ale bez rotawirusów

Ostatnia edycja:
U mnie tez niestety długie terminy:wściekła/y:na USG bioderek jestem umowiona na 30 stycznia:szok:pediatra mnie dał mi skierowanie jeszcze do Kardiologa z malym (na karcie wypisu mialam napisane - 2-4 miesiac echo serca:-(i troszke sie martwie wy tez macie takie badanie?

reklama
Kacper nie miał robionego usg bioderek w szpitalu, dlatego szybko zapisałam go do przychodni na 19.01...podobno im wcześniej tym lepiej (najlepiej jak jest to usg zrobione w szpitalu)

Do góry