reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

Agapa, ja coś czuję, że będę podobną mamą jeśli chodzi o karmienie, jak mały będzie głodny to dostanie cycka i już, bez względu na to gdzie akurat będziemy się znajdować. W końcu w dzisiejszych czasach, kiedy golizna atakuje nas zewsząd, widok karmiącej matki raczej zalicza się do tych pieknych, a nie gorszących.

reklama
Nie jest to najodpowiedniejszy wątek, ale odpowiedniejszego nie ma ;)

Nie wykluczone, że niektóre z nas będą miały ochotę, albo potrzebę przywrócenia mięśniom dna macicy właściwej sprawności po porodzie.
Podaję adres www i numer infolinii, gdzie można zamówić BEZPŁATNĄ PŁYTĘ DVD z ćwiczeniami mięśni dna miednicy.

www.corewellness.pl
infolinia 800 60 66 68

Oby nie było nam to potrzebne, ale w połogu i później zdarzają się również problemy z nietrzymaniem moczu. Więcej o tej kwestii oraz możliwość zamówienia BEZPŁATNEJ PRÓBKI pod adresem:

TENA: Informacje o postępowaniu podczas ciąży oraz ćwiczeniach w przypadku występowania nietrzymania moczu - TENA

Mam pytanie do wszystkich mam chlopakow: jak to jest z odciąganiem napletka? Wszędzi piszą, żenie wolno ruszać, że wydzielinka sama odejdzie, a odciaganie może zaszkodzić. Dzisiaj była u mnie polożna i kazala odciągać napletek przynajmniej raz na dzień:eek: sluchajcie, zgłupiałam kompletnie. Co jest lepsze dla Maluszka?

Ankubator moja połozna mi tez przy Kamilku kazała ściagać, ale przy kąpieli lub po, a my nie kąpaliśmy malego codziennie, raczej co drugi dzień. U nas jednak był problem bo małemu wogole skorka nie schodziła więc potem musieliśmy codziennie w ramach cwiczeń żeby się wyrobiło i schodziło. Ja osobiscie po swoich doświadczeniach i tym że wylądowaliśmy ze stulejką u chirurga uważam ze powinno się ściagąć, żeby uniknąć takich problemów jak my mieliśmy. Zresztą zawsze możesz jeszcze zapytać pediatrę podczas wizyty.

moja pediatra nie kazala nic robic a jak podczas kapieli i tak troszke mu sciagalam zeby si wyrobil...chociaz i tak to jest u chlopcow ze jak ma mu sie skleic to sie sklei...nas czeka wizyta u chirurga z Patryczkiem:/

chyba tak robimy, że w czasie kąpieli będziemy delikatnie odciagać. Dzisiaj czeka nas kolejna kapiel- pierwszą wziął na siebie Dumny Tata, dzisiaj moja kolej :) a powiedzcie czym smarujecie pępuszki?

Ja karmię piersią przez 6 m-cy (na samej piersi) a potem to dotąd dokąd dziecko chce, ale nie pozwalam na to żeby była sama pierś bo ona potem nie wystarczy dziecku. Ja nie patrzę na to że komuś się nie podoba to że karmię dzieco piersią. Jeśli jestem gdzieś i jest taka możliwość to idę do drugiego pomieszczenia nakarmić, ale jeśli takiej możliwości nie ma to daję cyca tu gdzie jestem, nawet w kościele karmiłam:-) Dla mnie najważniejsze jest dziecko. Jak się komuś to nie podoba niech się nie gapi

Ja też tak uważam, tym bardziej że można karmić w sposób naprawdę bardzo dyskretny :tak:

Izi dokładnie ja tez tak uważam, ja probowałam, dbałam i co i tak sie skleiło jeszcze chirurg mnie opierdylił że nie dbałam, no myślałam że mu oczy wydrapie, generalnie siusiak Kamila z nami nie wspólpracował;p ale odkąd byłna zabiegu już super schodzi, i pilnuje żeby już nigdy nas z tym nic złego nei spotkało..

chyba tak robimy, że w czasie kąpieli będziemy delikatnie odciagać. Dzisiaj czeka nas kolejna kapiel- pierwszą wziął na siebie Dumny Tata, dzisiaj moja kolej :) a powiedzcie czym smarujecie pępuszki?
Ankubator - mi w szpitalu pediatra i położna powiedziały, że teraz się nie smaruje niczym tego kikutka. Jedynie na sucho obciera gazikiem. Ewentualnie, jak by się maziało, to wtedy gazikiem zwilżonym octaniseptem (od spirytusu odeszli).
Marcie już kikutek odpadł ze trzy dni temu - byłam w szoku, że tak szybko..

reklama
U nas kikutek nadal się trzyma. 2 razy dziennie psikam Oceniseptem i osuszam i nadal się trzyma a to już 2 tygodnie. Nie ma reguły. Jak ma odpaść to odpadnie czy będziemy coś robić czy nie.

Do góry