reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

Marcelina-jak Pindzia ma katarek to podawać jej możesz Cebion w kropelkach do połykania tak mi poradziła położna to tak na różne przeziębionka ,katarki taka vit.C.
czytałam o tych gilach monstrum które wyciągałaś Piniolkowi z noska i sama wczoraj z mężem wzieliśmy w ruch najpierw sól morską w aerozolu a później fridę i szok co my małemu z tego malusieńkiego noska wyciągneliśmy :szok: masakra.

wielkie dzięki !!! no gile odwrotnie proporcjonalne do wielkości noska:szok:

reklama
Aankaa zauważyłam, że im Dominik starszy tym mniej kupek więc to pewnie dojrzewanie układu trawiennego. Wcześniej też co karmienie to kupka była teraz już tak połowę mniej.

O WŁAŚNIE TO PRAWDA Z TYMI KUPKAMI mój Krystiano właśnie też jeszcze niedawno co karmienie to kupka a teraz tak około 2 -3 dziennie a wczoraj np.nie było żadnej dopiero dziś przed kąpielą zaglądam w pieluchę a tam :szok::szok::szok: ło matko jedyna -szok na maxa !!!!! obesrany po pas jajka i wszystko prawie w pieluche się nie zmieściło normalnie bokami się wylewało a już się martwiłam ,że coś nie tak ,że kupki 2 dzień nie ma a tu chłopak nadrobił za 2 dni :-DPoleciałam już do rossmana po herbatkę z rumianku ale nie zdążyłam podać :tak:.Nadmieniam ,że też karmię piersią.Więc nie ma się co martwić dzieciaczki nam rosną i wszystko się zmienia

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za odp. ja juz zeschizowalam ze cos jest nie tak i chcialam M gonic do szpitala. U nas moze byc ciut inaczej bo mamy przepuchlinke. Jak do jutra nie zrobi kupy to zawitamy w szpitalu na kontroli. Baczki puszcza, za 3h zapewne i ja odkryje tak ja Lana big kupe ze nie bede wiedziala co 1 wycierac
i juz po kapieli i jedzonku.

Ostatnia edycja:
Marcelina ja mam od kilku ładnych lat medel family kupiłam dla córki bo miała podejrzenie astmy oskrzelowej i często nam się dusiła -super sprawa naprawdę polecam przydatne dla całej rodziny i na lata .Pamiętaj tylko,że jak będziesz jakiś kupować to sprawdzaj czy ma maseczkę dla dziecka i dla osoby dorosłej abyście wy tez mogli z tego korzystać i aby był dość cichy -nie hałasował.Nawet jak masz katar wystarczy wlać sól fizjologiczną dziecku i sobie wdycha ,są różne olejki w kropelkach aby tam sobie wlać i wdychać na różne schorzenia.Pamiętaj też jak będziesz zamawiać urządzenie domów odrazu filterki do urządzenia.

Marcelina ja mam od kilku ładnych lat medel family kupiłam dla córki bo miała podejrzenie astmy oskrzelowej i często nam się dusiła -super sprawa naprawdę polecam przydatne dla całej rodziny i na lata .Pamiętaj tylko,że jak będziesz jakiś kupować to sprawdzaj czy ma maseczkę dla dziecka i dla osoby dorosłej abyście wy tez mogli z tego korzystać i aby był dość cichy -nie hałasował.Nawet jak masz katar wystarczy wlać sól fizjologiczną dziecku i sobie wdycha ,są różne olejki w kropelkach aby tam sobie wlać i wdychać na różne schorzenia.Pamiętaj też jak będziesz zamawiać urządzenie domów odrazu filterki do urządzenia.

Lana wielkie dzięki ! widziałam ten medel family na allegro też ! a powiedz jak wygląda to wdychanie.
Pindziaczek ma lekki katarek, wlewam se tam gdzieś sól i maskę na twarz zakładam jej? czy tą końcówkę przytykam pod nosek? jak to działa?

O WŁAŚNIE TO PRAWDA Z TYMI KUPKAMI mój Krystiano właśnie też jeszcze niedawno co karmienie to kupka a teraz tak około 2 -3 dziennie a wczoraj np.nie było żadnej dopiero dziś przed kąpielą zaglądam w pieluchę a tam :szok::szok::szok: ło matko jedyna -szok na maxa !!!!! obesrany po pas jajka i wszystko prawie w pieluche się nie zmieściło normalnie bokami się wylewało a już się martwiłam ,że coś nie tak ,że kupki 2 dzień nie ma a tu chłopak nadrobił za 2 dni :-DPoleciałam już do rossmana po herbatkę z rumianku ale nie zdążyłam podać :tak:.Nadmieniam ,że też karmię piersią.Więc nie ma się co martwić dzieciaczki nam rosną i wszystko się zmienia

u mnie TAKA SAMA SYTUACJA tylko że Micho się męczy i płacze po jedzeniu i przed jedzeniem kiedy zawsze robił kupki a teraz pustki robi już 2-3 razy dziennie, nawet wczoraj nie mogłam spokojnie spacerować bo płakał co chwila, nie wygląda to na kolki ale coś go boli, zaznacze że nie ma zatwardzeń, normalne jak zawsze kupki,

reklama
Moja jest na piersi i robi kupy co 3 dni, ale wtedy w ilościach hurtowych. Też się martwię, ze kupa nie jest codziennie, ale mała ani nie wrzeszczy, ani się nie pręży, a konsystencja tych kup jest normalna.
Nie wiem o co chodzi, ale być może jej taka uroda. Herbatki dla mam karmiących piję na potęgę i jedyne co na nią działa to rumianek. Inne tylko napędzają pierdy.

JJ mnie też piersi bolą. Najczęściej po karmieniu, mam takie mrowienie w nich spod pach czuję aż do brodawek. Co to? Ja sobie tłumaczę, że to mleko się produkuje ;-)

Edit. Wiecie, że ten VIBURCOL jest na receptę? Normalnie się zaskoczyłam, bo kiedyś był bez recepty. Zdębiałam jak chciałam zamówić w aptece int.

Ostatnia edycja:
Do góry