reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

ja będę wprowadzać przepisowo poszczególne produkty. Czyli zacznę po 4 mc.

Nikos, nikt Ci nie zabrania wrócić do pracy po macierzyńskim.

reklama
Nikos-no faktycznie , tyle , że ja popatrzyłam w ten sposób , że Dominik 12 grudnia jest już 4 miesiąc na świecie , a podaje się po 4 msc czyli od stycznia ? Nie no zgłupiałam :confused::-D

To i ja dołożę swoje dwa grosze. Mój synuś już niedługo skończy 4 miesiące (wcześniaczek-miał byc z sierpnia). Z tym krótkim spaniem w dzień to normalne. Maluchy chcą już sie bawić. Mój śpi raz przed południem ok 40 minut, potem spacer ale raczej oczka ma otwarte i około wieczorka zasnie na 20 minut. Między drzemkami chce się cały czas bawić. Ja zamierzam dac małemu słoiczek juz za tydzień. Dzisiaj dałam mu juz do picia herbatke po 4 misiącu z Hippa - smak malinowy chyba z dziką różą. Dałam pół łyżeczki. Ze słoiczków kupiła marchewke z Hippa i jarzynową z gerbera. Kaszkę tez już mam ale owocową i chyba jednak kupie mu zwykłą.

Mam nadzieję, że to właśnie jakiś skok rozwojowy, a co do tego, że maluchy mniej śpią niby tak, ale widzę, że mały by chciał, ale zaśnięcie jest dla niego trudne i szybko się wybudza...poza tym on jest jednak o miesiąc młodszy od Twojego Pawełka moniek.

Tonya tylko te kłopoty z zaśnięciem w domu już trochę trwają. A na spacerze mam podobnie nigdy nie wiem czy po przebudzeniu nie zacznie płakać, ale umie też spokojnie leżeć i ponownie zasnąć.

Nikos a to czemu nie masz szans iść do pracy?

Ja wracam na początku lutego i już się tego boję...

Tonya, mozesz odciagnac troche swojego mleka i dodawac do MM, wtedy mlody bedzie chetniej pil. Ja do 90ml MM dodaje 20 - 30ml mojego i mlody chetnie pije a tez wybrzydzal.

reklama
Tonya, mozesz odciagnac troche swojego mleka i dodawac do MM, wtedy mlody bedzie chetniej pil. Ja do 90ml MM dodaje 20 - 30ml mojego i mlody chetnie pije a tez wybrzydzal.

Dzięki za rady, na razie chyba jednak będę się starała swoje mu odciągać w całości. Jak nie mam sutków ponaciąganych to laktator nie jest taki zły ;-)

Do góry