reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

Sawi pewnie, że możesz, teraz to tu mało do nadrabiania jest ale w ciąży miałyśmy produkcję co najmniej 100x większą:-D

sawi witamy!!! Pewnie ze możesz się przyłączyć- nawet musisz:-)
dzięki za przyjęcie do grona
po kąpieli dziewczynek postaram się wątek przeczytać od początku co by Was poznać;-)
na tym wątku najwięcej się MAM sierpniowych udziela czy jest inne miejsce?

czy Wasze dzieciaczki również wiszą na cycusiu??
i mam pytanie
jakie mleczko modyfikowane jest dobre przy dokarmianiu
potrzebuję jakiegoś mleczka na weekendy bo mam co 2 tyg. zjazdy na uczelni i wtedy mąż zostanie z Helką i trzeba jej dawac jeść coś:blink: a nie wiem czy każde mleczko przy cycu sie sprawdza

a nei dam rady ściągać laktatorem swojego bo mam starszą córkę której tez musze poswiecać swą uwage a jeszcze jak mi przyjdzie ściagac mleczko to dnia mi zabraknie

macie już stałe pory karmień? bo u NAS codziennie o innej porze
jedynie w nocy jest stała pora 1 ,3 i 5

Ostatnia edycja:
reklama
Sawi generalnie wszystkie miałyśmy termin na sierpień ale wyszło różnie, rodziłyśmy od końca maja ( tak mi się wydaje ) do pierwszych dni września (ja np. prawie 2 miesiące przed terminem). Ale z racji terminu jesteśmy mamy sierpniowe:-)
Co do mleka to ja dokarmiam Kurczaka bebilonem HA. Karmienie jak jest głodny i raczy informować o tym całą klatkę.

Sawi generalnie wszystkie miałyśmy termin na sierpień ale wyszło różnie, rodziłyśmy od końca maja ( tak mi się wydaje ) do pierwszych dni września (ja np. prawie 2 miesiące przed terminem). Ale z racji terminu jesteśmy mamy sierpniowe:-)
Co do mleka to ja dokarmiam Kurczaka bebilonem HA. Karmienie jak jest głodny i raczy informować o tym całą klatkę.
w takim razie będę zmykac na wątek wrzesniowych
myslałam że udziela się w tym wątku który faktycznie dziecko sie urodziło,bo wtedy dzieic sa na tym samym etapie rozwoju.....ale ok,spadam na swój wątek

dzięki za info o mleczku

witaj sawi:) najlepiej poznałabyś nas na wątku sierpniowe ciężarówki ale chyba nie ma szans go nadrobić:-) ja też miałam termin na sierpień a urodziłam w lipcu

i nie zmykaj na inny wątek, tu jest wesoło:)

W UK jak karmisz cycem, to cie prawie na rekach nosza, straszne parcie na to. Naprawde jest duze wsparcie od health visitors, itd ale malo mam karmi. Jest to ciezka robota trzeba przyznac. No ale u nas niestety coraz czesciej jest formula (narazie raz, max 2 razy dziennie). Mlody sie nie najada albo chce jesc co 1h - 1,5h i ja nie daje rady. Zebym mogla nawet na szybkie zakupy wyjsc tata musi miec formule na stand by.

No prosze jak SAWI wpadla i wypadla jak masz ochote zostan i witaj;-)
ja o modyfikowanym nie pisze bo nie uzywam i nie w temacie jestem poki co;p
widze spokojnie teraz na watku;-) u nas tez mega parcie na cyca i roznie z tym karmieniem wsrod znajomych ...

ja mam w razie W Hipp Combiotik ale jeszcze nawet nie otworzyłam. Jak Karolcie przewieźli do Prokocimia i miałam godziny odwiedzin 12-15 to karmili ją Bebilonem (jak zabrakło mojego pokarmu który dowoziłam mrożony)

Mam problem wydaje się że coraz większy. Moja mała kluska obraca głowę notorycznie w prawą stronę i na prawo patrzy ciągle. na wizycie pediatra powiedziała że jeżeli będzie się to utzrymywać to następnym razem skieruje nas już do rehabilitacji a ja wolałabym tego uniknąć już dosyć mała spędziła w szpitalach i na wizytach/badaniach.
Próbuję jej pzrekręcać główkę, zapieram poduszką tą prawą stronę (ale wtedy wrzeszczy ze złości!), poprzekładałam zabawki/karuzelę tak aby patrzyła w lewo ale niewiele to daje... Może macie jeszcze jakieś pomysły? Teściowa wspominała mi o woreczku soli owiniętym w pieluchę i przyłożonym przy szyjce - chyba zacznę to też wypróbowywać

reklama
flower wszystko co ciekawe na lewą stronę, żeby obracała główkę. Możesz też delikatnie jej przekładać tę główkę choćby na chwilę kilka razy dziennie. Ale jeśli płacze to nic na siłę, bo może mieć przykurcz lekki po prawej stronie i ją to boli. Jak nie minie pewnie dostaniecie masaże i ćwiczenia.

A my dziś znów w nocy cycanie co 2h :no: Własnie piję dziś kawę kofeinową, bo mam ciśnienie 95/65 i zaczyna mi się w głowie kręcić przy szybkich ruchach głową :-p......oj przez 6 lat odwykłam od pobudek :eekś

Do góry