reklama
a my dzisiaj mieliśmy wizytę u chirurga w związku z tymi zaparciami i dostaliśmy skierowanie na biopsję ssącą odbytnicy po prostu rewelka....
wczoraj wizyta u pediatry i szczepienie na pneumo. Mała waży już 5250g i pediatra stwierdziła lekkiego zeza.... Jak nic się nie zmieni to z 3 tyg dostaniemy skierowanie do okulisty. Tydzień dobrych wiadomości...
Ciemieniuchę mieliśmy na brwiach ale oliwki nie mogłam uzywać bo Lenka miała strasznie czerwone oczy po niej. Pomógł krem specjalny Emolium.
I Lenka też wkłada paluszki do buzi, czasami przez to sobie rzygnie... mała bulimiczka nam rośnie
wczoraj wizyta u pediatry i szczepienie na pneumo. Mała waży już 5250g i pediatra stwierdziła lekkiego zeza.... Jak nic się nie zmieni to z 3 tyg dostaniemy skierowanie do okulisty. Tydzień dobrych wiadomości...
Ciemieniuchę mieliśmy na brwiach ale oliwki nie mogłam uzywać bo Lenka miała strasznie czerwone oczy po niej. Pomógł krem specjalny Emolium.
I Lenka też wkłada paluszki do buzi, czasami przez to sobie rzygnie... mała bulimiczka nam rośnie
asiaciur własnie miałam ci napisać, ze jak to od mleka ta wysypka to może tak szybko nie zejść. Pamiętam, że u Franka chyba po 3 tygodniach abstynencji białkowej zeszła :/
Dobrze, że ja nie myślę o spirali, bo ceny kosmiczne....
maggie będzie dobrze. Ta biopsja ssąca brzmi okropnie ale pewnie to wyjaśni przyczyny Waszych zaparć.
Dobrze, że ja nie myślę o spirali, bo ceny kosmiczne....
maggie będzie dobrze. Ta biopsja ssąca brzmi okropnie ale pewnie to wyjaśni przyczyny Waszych zaparć.
dominic
Fanka BB :)
Maggie będzie dobrze, nazwa brzmi przerażająco ale pewnie nie taki diabeł straszny jak go malują.
Suszu, Anulek podczytuję sobie wątki o wcześniakach, czasem coś tam skrobnę ale generalnie mało bo o czym? Głupio by mi tam było się użalać bo Dominik urodził się zbyt zdrowy, tam dzieciaczki walczyły i walczą cały czas. Odpukać rozwija się fantastycznie i niech tak zostanie.
Suszu, Anulek podczytuję sobie wątki o wcześniakach, czasem coś tam skrobnę ale generalnie mało bo o czym? Głupio by mi tam było się użalać bo Dominik urodził się zbyt zdrowy, tam dzieciaczki walczyły i walczą cały czas. Odpukać rozwija się fantastycznie i niech tak zostanie.
maggie kciuki zaciśnięte zatem, myślałam, że może i u Was rumianek zadziała, bo u nas po miesiącu testowania herbatek koperkowych, plantexu, różnego rodzaju rodzaju kropli, w końcu okazało się że działa rumianek...z kup co 4-5 dni, czasem za pomocą czopków a raz nawet termometru zrobiły nam się kupki codziennie, w normalnym kolorze(nie zielone) i gazy w końcu odchodzą nieboleśnie...czasami jeszcze zapłacze, bo go coś tam w brzuchu kręci, ale już bez porównania...mam nadzieję że biopsja pomoże rozwiązać problem i wszystko już będzie w porządku
Dominic Kurczak Dzielny zdrowiutki tylko malutki)bardzo jesteście dzielni OBOJE a Kurczaczek nadal będzie się tak pięknie rozwijał)nie ma innej opcji
Dominic Kurczak Dzielny zdrowiutki tylko malutki)bardzo jesteście dzielni OBOJE a Kurczaczek nadal będzie się tak pięknie rozwijał)nie ma innej opcji
U nas ostatnio kupki też są co 3 dni. Igorek męczy się przy każdej kupce, ciśnie, ciśnie a tu i tak wychodzi woda. Purta przez całe 3 dni i płacze bo go kręci w brzuszku, jak sobie śpi to co jakiś czas się wierci, wygina i popłakuje a później dalej śpi (anulek ty podobnie miałaś - a dokładnie Borys?). 12 października idziemy na następną szczepionkę to muszę się zapytać czy idzie ulżyć mu jakoś od tego bólu brzuszka.
sylvi kręcenie i napinanie się podczas snu u nas zawsze oznaczało niemożność wypchnięcia pierdków...a jeżeli chodzi o kupę, to u nas nic nie wychodziło:-(do 5 dni lekarka kazała dawać mu czas, bo na MM tak bywa i jak nie jest zagazowany(nie ma twardego brzuszka) i jakiś innych dolegliwości tzn że ok, kazała dużo nosić, bujać, masować, żeby pobudzać pracę jelit(tylko weź tu dużo noś 7 kilowe dziecko:/ jak mąż w rejsie), bardzo pomaga układanie na brzuszku(tyle że Borys nie bardzo lubi, ale jak poleży to gazy od razu odchodzą) i jak przygina się nózki do brzuszka...masaż TYLKO! zgodnie z ruchem wskazówek zegara żeby podprowadzić gazy do odbytu( w stronę przeciwną się oddala), no i jak było bardzo źle i strasznie płakał to wtedy wiadro z ciepłą wodą, to rozluźnia jelita...a no i suszarka skierowana na brzuszek uspokaja, bardzo dobre są też okłady ciepłe na brzuszek(my używaliśmy poduszeczki żelowej ale Bo ma przepuklinkę i poduszeczka rozklejała nam plasterek), tyle z naszych sposobów na złagodzenie dolegliwości...nie wiem tylko co z tą wodą, o której piszesz...Dziewczyny chwalą też sobie espumisan czytałam, ale u nas nie zdał egzaminu...
reklama
sagaa31
Fanka BB :)
widze pisalyscie o spirali u nas to koszt ok 500 zl z zalozeniem
Aska mnie lekarz tez zakazal pic mleka choc mlody nie mial zadnej wysypki, ale qmpela miala problem i juz nie jadla prawie nic bo niby skaza bialkowa choc mleka w ogole nie pila i musiala skonczyc karmic i w sumie chyba to jednak nie byla skaza,, mam nadzieje ze i u was tego nie bedzie..
Maggie przykro mi ale wierze ze znajda przyczyne u Lenki i bedzie dobrze 3 mam kciukasy z calej sily!;-)
Marcelina Pindzia ladnie przybiera;-) ciekawa jestem czemu jej sie odwidzialo podobno dzieci tak maja;P
Dominic kurczaczek silny zdrowy to najwazniejsze oby tak dalej;-)
CO do sluzu mlody tez ma czasem ale nie panikuje to normalne..
U mnie dzis nerwowy poranek karmilam mlodego w nocy o 2;30 pozniej jeszcze dwa razy do 6 nie odbilo mu sie za kazdym razem po 6 leze on cos taki nerwowy myslalam ze bedzie kupke robil a tu zonk lezymy a jemu sie dzwiga tak heftnal ze zarzygal duza czesc lozka zdazylam pieluche podlozyc szybko wstac wiec on na plecy i zaczal sie dlawic tymi wymiocinami ja go szybko na brzuch po pleckach klepie i spokoj obrzygal siebie od gory do dolu niezlego stresa mialam... nie wiem gdzie mu sie to wszystko pomiescilo tego bylo multum i widocznie przez o tez mu sie tak stalo a ja glupia na spicha mu dawalam i nawet 1 raz na zegarek nie spojrzalam ile przerwy bylo itd.
Aska mnie lekarz tez zakazal pic mleka choc mlody nie mial zadnej wysypki, ale qmpela miala problem i juz nie jadla prawie nic bo niby skaza bialkowa choc mleka w ogole nie pila i musiala skonczyc karmic i w sumie chyba to jednak nie byla skaza,, mam nadzieje ze i u was tego nie bedzie..
Maggie przykro mi ale wierze ze znajda przyczyne u Lenki i bedzie dobrze 3 mam kciukasy z calej sily!;-)
Marcelina Pindzia ladnie przybiera;-) ciekawa jestem czemu jej sie odwidzialo podobno dzieci tak maja;P
Dominic kurczaczek silny zdrowy to najwazniejsze oby tak dalej;-)
CO do sluzu mlody tez ma czasem ale nie panikuje to normalne..
U mnie dzis nerwowy poranek karmilam mlodego w nocy o 2;30 pozniej jeszcze dwa razy do 6 nie odbilo mu sie za kazdym razem po 6 leze on cos taki nerwowy myslalam ze bedzie kupke robil a tu zonk lezymy a jemu sie dzwiga tak heftnal ze zarzygal duza czesc lozka zdazylam pieluche podlozyc szybko wstac wiec on na plecy i zaczal sie dlawic tymi wymiocinami ja go szybko na brzuch po pleckach klepie i spokoj obrzygal siebie od gory do dolu niezlego stresa mialam... nie wiem gdzie mu sie to wszystko pomiescilo tego bylo multum i widocznie przez o tez mu sie tak stalo a ja glupia na spicha mu dawalam i nawet 1 raz na zegarek nie spojrzalam ile przerwy bylo itd.
Ostatnia edycja:
Podziel się: