reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

Siostra i koleżanka ostatnio zakładały na 5 i 3 lata ok 250zł kosztowała jedna + koszt wizyty. To malutko jak na 3 i 5 lat;) Chociaż w porównaniu do UK gdzie antykoncepcja po porodzie jest bezpłatna to i tak dużo:-D

hmm to może zamiast tabletek się na spirale skusze :confused: ale jak już to w lutym , marcu jak w Polsce będę na chrzcie ;-) jestem ciekawa ile tutaj to kosztuje bo jak na razie mam receptę na tabletki ale nie wykupuje na razie bo i po co skoro seksu brak :-D

reklama
R. tez ma ciemieniuchę już jakiś czas. Od razu miał na brwiach i główce. Teraz trochę mu się uszka łuszczą....ale natłuszczanie + wyczesywanie daje efekty. Powoli bo powoli ale schodzi.

malinowa mój mały też próbuje z piąstkami i co raz częściej mu się udaje trafić ;-) Choć już zaliczył parę solidnych walnięć się w twarz :-D i w ryk :-D Ślinę też zaczyna wypuszczać z buźki, taką pianę ślinową.....zawsze się mówiło, że to na zęby a ja ostatnio wyczytałam, że w tym okresie ok. 2 m-cy dzieciom uaktywniają się gruczoły ślinowe i jak nie radzą sobie z nadmiarem śliny to ją wypluwają :happy: i im cieknie heheh.

Lana, dostałam te same tablety.

Co do spirali, byłam zdecydowana, ale jednak działanie spirali nie pozwala na zagnieżdżenie się zarodka w macicy, więc teoretycznie do zapłodnienia może dojść, a później poronienia o czym wcale nie muszę wiedzieć. Także mam dylemat:baffled:

Co do ceny. Ja chodzę do lekarza prywatnie. Wczoraj ginka sprawdziła ile u nich w klinice kosztuje ta, którą by widziała u mnie. Prawie 380zł bez kosztów wizyty. Jednak poradziła mi, abym sobie poczytała o tych spiralach i kupiła sama, bo można bez recepty. A jej koszt w aptece to.... 70zł, hehehe... Także widać ile sobie prywatnie życzą.
Jenak nie wiem czy się zdecyduję. Jakby któraś z was miała to by coś doradziła.

JJ wygląda to na potówki bądź ten trądzik. Ja chyba przez dwa dni daruję sobie mleko i zobaczę czy małej znikają.

Zaczynam się martwić, bo moje dziecko od kilku dni naprawdę mało je. :baffled:

Ja miałam spiralę hormonalną Mirenę i bardzo po niej przytyłam, nie miałam okresu przez 3 lata. Więcej nie założę. A teraz zdecydowałam się na spiralę bez hormonów, lepsze to niż pakowanie w siebie tabletek z hormonami, także ja już się zdecydowałam. Muszę tylko zrobić cytologię i posiew i zakładam :-)

Asiacur, Tomek też trochę mniej je ostatnio. Je 60ml później doajada i tak w kółko. Od jutra liczę ile ml wchłonął, bo też się trochę niepokoję..

myszka ja tez podaje plantex, tylko ze faktycznie to jest Plantex Duo, ale zmartwilas mnie tym wycofaniem tego wiec poczytalam troszke i znalazlam o to:
herbatka Plantex zajerestrowana była jako lek ziołowy gotowy-leki
można rejestrować dla dzieci poniżej 1 m-ca życia,natomiastPlantex
Duo zarejestrowany jest teraz jako dietetyczny środek spożywczy a
taki nie może mieć napisane że poniżej miesiąca-taki wymóg
prawny.Skład jest taki sam.

asiacurja tez pilam mleko codziennie od poczatku, po okolo 2 tygodniach maly dostal krostek i wysypki, pediatra kazala odstawic mleko, stwierdzila ze to od mleka i jemu pochodznych wiec teraz jestem na diecie.... ale jak odstawilam mleko to wcale krostki nie zniknely.... a wrecz sie nasilily, no ale czytalam ze to trcohe moze potrwac zanim caly alergen mleka zniknie....
od wczoraj podaje mu wapno w plynie i jakby jest lepiej... wydaje mi sie ze znikaja ...

a ile sobie życzą za spirale w Polsce ??

beti-u nas koszt spiralki Mirena około 750-800zł. + do tego założenie u gina koszt pewnie z wizytą około 150-200zł.czyli prawie tysiączek :szok:niby jak podzielić na kilka lat ten koszt to suma minimalna ale tak zabulić jednorazowo to kosmos!!! tym bardziej ,że za szczepionki zapłaciłm 2 tyg.temu 500zł. i za 4 tyg. kolejne 500zł.
Malinowa,JJ-mój młody też toczy pianę:-Di piąstkami wali się gdzie popadnie i czasami mi też się dostanie jak ma bóle brzuszka a ja go akurat chcę utulić:tak:

Marzenixx dzięki, to mogę spokojnie kupować jak będzie w aptece:)

LANA masakryczne ceny masz w mieście! Co za zdzierstwo. To już lepiej zakupić gdzieś indziej i tylko niech Twój gin Ci założy.

reklama
Myszka to dla spokoju skonsultuj wygląd kupek z lekarzem. A co do apteczki Kurczaka to gdybyście widziały jakie mam metody podawania aby go oszukać to płakałybyście ze śmiechu. Ale grunt, że nieświadom niczego wciąga:-)

Do góry