reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

hej,

dominic Kurczak najprzystojniejszy na Twoim osiedlu, bo na naszym już Radek ofc ;-):-D

asiaciur my mielismy usg bioderek w 4 tygodniu i już mamy nie przychodzić. Tylko pielucha 2-ga na noc i takie tam krążenia bioderek przy przewijaniu.....

Swoją drogą jak się tak popatrzy co i kiedy "ćwiczyć" z naszymi maluchami to ci 24 h nie starczy :szok: Przy przewijaniu ćwiczyć mam bioderka, masować stopy, bo mamy piętowe to już zabiera czas. Potem leżenie na brzuszku ćwiczyć a wieczorem shantal co zabiera sporo czasu.....a gdzie tu przerwy na karmienie, spanie, czuwanie z guganiem......To już hodowla zwierząt jest prostsza :-D:-D:-D

reklama
Za tydzień czeka nas szczepienie, i tak się zastanawiam, czym szczepieć córkę.
Czy 5w1 czy 6 w 1.
Orientujecie się jaka jest różnica w cenie i czy dobrze rozumiem, że jak 5 w 1 to będą 2 wkłucia bo jeszcze żółtaczka, a jak 6 w 1 to tylko 1 wkłucie??
Dzięki:confused2:

DOMINIC super ze DOminis sie slicznie usmiecha, i wiadomo ze jest najwiekszym przystojniakiem u WAS!:tak:

JJ fajnie ze z RAdziem wszystko w porzasiu, a powiedz jak robi sie tez masaz o ktorym wspomnialas?:sorry:

kurcze tyle z WAs idzie do neurologa, jestem w szoku, u nas tez pewnie cos by sie znalazlo, Salus preferuje odkladac glowke na lewa strone np, no ale wiecie w niemczech jak w anglii, everything is ok, alles klar, tyle ze tu nawet paracetamole nie przepisuja...samo wszystko przejdzie:baffled:

no wlasnie zastanawiam sie czy nie zmienic pediatry, ale trudno dobrego znalezc...

cos do ujedrnienia tez szukam...

Nikos tak, ja kupiłam 6w1 i będzie jedno kłócie. Juz się boję.... 5w1 (2 szczepionki), na NFZ 3 szczepionki.

Mikołaj ma cały czas wyprostowane dłonie, nawet jak śpi a zaciska piąstki tylko jak włożę mu palca ale preferuje tylko prawy bok, oduczamy go ale ciężko jest i główkę też z tej strony ma bardziej spłaszczoną (już w szpitalu leżał na boku i tak mu zostało...).

Co do usg bioder to ortopeda zalecił do 6 tyg zrobić ale nie ma terminów więc idziemy w 7 tyg a dopiero jeśli na usg coś by było nie tak to w 3 m-cu rtg bioder.. Tak jest u nas.

Asiacur my robiliśmy w 6 tygodniu ortopedę i następna wizyta po 4-5 miesiącach. Przypomniałaś mi o tym, dzięki:-)

Ja zamierzam zacząć od tego, poleciła mi koleżanka i jest na moją kieszeń... Jak się nie sprawdzi to poszukam czegoś z górnej półki z apteki.
Kafeteria - Damska torebka - Body - Balsam ujędrniający z Q10

Polecam też Opinie o Ziaja Masło do ciała ujędrniające po porodzie Ziajka - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
Sprawdzone!!!

Jak po Nivea nie zobaczę efektu to odżałuję i wydam te 100zł na coś z apteki. Ale czasem tańsze nie znaczy gorsze...

A do biustu od zawsze używam Opinie o Bielenda Sexy Look, Aksamitne Serum z Efektem Powiększania i Podnoszenia Biustu, Perfekcyjny Biust - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl i jest super!! Naprawdę ujędrnia.

Z innej beczki... jak długo podaje się witaminę D?? Jeśli karmicie MM podajecie? Słyszałam sprzeczne opinie... Ja podaję od urodzenia 1 kapsułkę dziennie chociaż karmie MM.

Dostałam okres.........................................:confused2: OMG jak z kranu:szok: Równe 6 tyg......:sorry:

Ostatnia edycja:
Myszka o wit. D musi się wypowiedzieć pediatra i pewnie zaleci podawać nadal bo zbliża się jesień a od października synteza tej witaminy z promieni słonecznych jest znikoma. Ja podaję 800 jednostek czyli 2 kapsułki ale Domi to bierze pół apteki i o każdej witamince decyduje nasz lekarz.

Myszka o wit. D musi się wypowiedzieć pediatra i pewnie zaleci podawać nadal bo zbliża się jesień a od października synteza tej witaminy z promieni słonecznych jest znikoma. Ja podaję 800 jednostek czyli 2 kapsułki ale Domi to bierze pół apteki i o każdej witamince decyduje nasz lekarz.

Ja używam VitaD w kapsułkach a jak ostatnio chciałam kupić wit D w kroplach to się dowiedziałam że są na receptę:baffled: To chodzi o przedawkowanie czy co?? Przecież jakbym była psychiczna to równie dobrze mogłabym podać na raz 10 kapsułek... Nie rozumiem...:eek:

Ja dostałam Masło Ziaji przy okazji zakupu kiecki ciążowej na ślub - jako gratis. Po porodzie się "rzuciłam" na nie i byłam systematyczna - 2 x dziennie smarowanko. Ale po miesiącu zapał minął.....zapach jak dla mnie taki sobie a czy działa -nie wiem, bo to był etap jak się brzuch jeszcze sam obkurczał.....

Co do witaminy D to tak jak dominic pisze - długość podawania określa lekarz. Przy Franku podawało się do 18 miesiąca albo do zarośnięcia ciemiączka. U nas mimo, że zarosło miałam prikaz podawać jeszcze przez jakiś czas, bo syn bardzo szybko rósł.

reklama
Asiacur-my tak samo jak Dominic-usg między 4 a 6 tyg. lecz byliśmy w 7 bo lekarz wyjechał a teraz kolejne między 4 a 5 mieś.
Myszka-wit. d+k podaje się do końca 3 mieś. gdy karmi się tylko i wyłacznie piersią gdy się dokarmia modyfikowanym choć raz dziennie trzeba odstawić i podawać tylko wit.d i gdy karmisz wyłacznie modyfikowanym to tylko wit.d do skończenia roku tak mi powiedział pediatra i 2 położne :-) ale tak jak pisze JJ możliwe ,że później czyli po skończeniu roku lekarz zaleci podawać dłużej.Ja mimo iz karmię piersią to od jakiegoś czasu dokarmiam 1xdziennie a raczej w nocy młodego nanem pro bo dłużej śpi i musiałam odstawić wit.d+k teraz podaje tylko wit.d została mi ostatnia kapsułka i następne podaje w kropelkach na receptę zapłaciłam 3,40:szok: a za kapsułki ponad 20zł.-kolosalna różnica w cenie.

Do góry