reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

U nas wypadki pieluchowe dosc czesto sie zdarzaja a podczas przebierania ostatnio mlody tak dal czadu, ze do prania byla moja pizama, posciel, jego ubranka i 3 pieluchy tetrowe z przbieralnika :szok:. To chyba od podcagania nozek do brzuszka przy zmianie pieluchy jakis zawor sie odbezpecza :-D.

Devi
, dobrze ze czopki troszke pomogly. Jestem ciekawa, co sie okaze na wizycie u neurologa. My za tydzien we wtorek bedziemy na kontroli 6tygodniowej i tez powiem o tych objawach lekarzowi.

U nas niestety problemy ze spaniem w kolysce i mlody spi z nami. Wczesniej mielismy wiecej determinacji i walczylismy o spanie w kolysce ale teraz oboje jestesmy wykonczeni i po prostu potrzebujemy snu jak powietrza i sie poddalismy chwilowo. W lozku mlody potrai przespac 4h!

edit

JJ, jestem z toba. osiagnelam ten sam etap...

reklama
JJ Dominik nie ma ponad 3 miesięcy, dzisiaj dokładnie mija 10 tygodni od mojego porodu. Dlatego wydaje mi się, że okres pojawił się dość szybko. Liczyłam na dłuższe wolne:-)

Ostatnia edycja:
JJ Dominik nie ma ponad 3 miesięcy, dzisiaj dokładnie mija 10 tygodni od mojego porodu. Dlatego wydaje mi się, że okres pojawił się dość szybko. Liczyłam na dłuższe wolne:-)

Ojjj cioteczka BB go postarzyła :)))))) Wybacz Kurczak !!!!
Ale już jakiś czas karmisz mieszanie......A gdzieś czytałam, że aby mieć zabezpieczenie 100% przed ciążą przy karmieniu cyckiem trzeba karmić ileś tam razy na dobę, przez ileś minut i nawet nie podawać smoczka.....Bo inaczej można nic pewnego i dzidziuś może się trafić. Więc tak samo jest zapewne z cyklem miesięcznym. Jak nie stosuje się w/w zasad to się cykl pojawi a potem niespodzianka - @ :rofl2:
Także to się u każdego może znienacka pojawić ...

DOminic nie wypowiem sie u mnie roznie dziewczyny dostawaly znajome w 3 miesicu po porodzie w piatym szostym, mysle ze to zalezy od organizmu...
Devi nie wiedziala ze macie problm z mlodym przykro mi... mam nadzieje ze wsio bedzie oki;-)
Malgoo u neurologa po co macie wizyte bo nie na biezaco jestem?? Jesl chodzi o spanie w lozeczku to tez walcze bo mlody czasem terroryzuje i poswiecam 2 h w nocy zeby zasnal u siebie bo my w 3 nie umiemy spac razem;/
JJ zmeczenie ja na razie nie czuje rzadko mlody daje sie wyspac w nocy ale w dzien walczy i nie spi choc po szczepionce zaczal sypiac w dzien i auto to jego suer usypiacz;-)

Kobitki w Netto od dziś sa gatki ściągające takie wyszczuplające ale ładnie ściągają brzuszek mam zamiar kupić są tanie bo 12,99
Któraś z Was pytała o bujaczko-leżaczek ja mam z fischer prica i młody uwielbia w nim spać i przesiaduje w nim cały dzień a czasem nawet kawałek nocy jak łóżeczko gryzie w dupalka :-)
my mamy właśnie taki
L0539a.jpg

Kobitki czy Wasze Maluszki prostują nóżki?? Wyczytałam, że to niepokojący objaw, a mój czasem tak robi i sama już nie wiem czy to normalne...ale z drugiej strony co w tym dziwnego??Wezmę i wyczytam coś na necie a potem chodzę i się martwię:crazy:

u mnie tez kryzys zmeczenia.chodze spac o 22 iej a i tak caly dzien jestem zmeczona i na ulegam mlodemu jak placze bo brak sil i cierpliwosci :/ wczoraj w malym przyplywie energi powrocilam do usypiania go w łozeczku i soedzial 3 godziny na usypianiu i placzu :/

nad ranem dwa woreczki siuskow rozlaly sie na posiel ale w koncu udalo nam sie zlapac skromne 10ml, w laboatorium to wystarczylo ufff...juto beda wynik

anulek-Mikolaj tez prostuje nozki szczegolnie gdy jest wkurzony. a ty lepiej nie czytaj netu i sie nie doszkuj bo to nie na sensu...szkoda nerwow:)

JJ - dzięki wielkie za odpowiedź bo ja miałam komplikacje po porodzie i teraz się zawsze zastanawiam czy to normalne czy cosik mi się dzieje dziwnego. co do maści na blizny to mam solcoseryl z zalecenia lekarza ale ostatnio zapominam stosować przy tym małym urwisku.
dzisiaj zaczęłam krwawo podplamiać - nie wydaje mi się zeby to był okres bo chyba za mało obfity.karmię wyłacznie piersią i nie było to podczas karmienia tylko jakiś czas po...
anka - mój Karolutek w sumie grzeczny więc nie mam sumienia na nią narzekać;-): płacze jak jest głodna, czasem jak potrzebuje bliskości i nudzi się sama w łóżeczku no i jak ją boli brzuszek bo ma z tym spore problemy.

dzisiaj w nocy kiedy moja czujność spada tak wystrzeliła kuponkiem na przewijaku że musiałam przebierać i gorę i dół piżamy no i dywan czyścić. a rano to jeszcze leżąc w łóżeczku na brzuszku przed karmieniem (taki masażyk jej zawsze funduję przed)taki purt był że jak tatuś ją wziął na ręce to okazalo się że pielucha nie wytzrymała naporu - całe ubranko i rożek na którym leży do prania.
A jaka ona jest zadowolona z siebie jak narobi takiego szamba!:-Dzaczyna głużyć, uśmiechać się piszczeć

anulek - a w 2 miesiacu to nie jest naturalna rzecz? moja prostuje nóżki jak fika na przewijaku albo jak się pręży bidula wypuszczając gazy. jakoś mnie to nie martwilo

susumali leżaczek też mamy fischer price ale starszy model bo po kuzynie malusiej. ja nie pozwalam jej tam za długo być a jak mi uśnie to obowiązkowo przekładam do łożeczka (które oczywiście wtedy też gryzie w dupkę - ona ma jakiś radar śpi, śpi a jak tylko znajdzie się nad łóżeczkiem to oczy jak 5 złotych:tak:)

devi - mojej siostry smyk też ma skierowanie do neurologa i też siuśki mu badali (podobna syt jak u Ciebie) siuśki wyszły ok a neurolog chyba dopiero 4 października - jak coś lekarz jej powie mądrego to dam znać

pas wyszczuplający? ja odpukać nie musze stosować bo brzuszek mam płaski (rozstępy też mnie ominęły) tylko skórę ujędrnić mi tzreba

muszę się pochwalić: MOJA KAROLINKA UŚMIECHA SIĘ ŚWIADOMIE REAGUJĄC NA ZABAWĘ jak całujemy ją po łapkach to się chichra tak fajnie i robi to za każdym razem więc to nie przypadek :-)

reklama
witam!

powiedzcie mi czy którejś z was dzieciaczek miał katar? i co zalecili wasi lekarze?
moja ma od tygodnia, byłam u lekarza i mało dało to co zaleciła (woda morska, maść majerankowa, wit C). Dziś idę znów bo w nocy masakra tak jej bulgocze że spać nie daje, biedna się męczy.

Do góry