iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Agusiaa to idz gdzie indziej na usg,bedziesz spokojniejsza.A rzeczywiscie wyglada na to ze drugie dziecko tez powinno raczej byc duze.Idz gdzie indziej i juz.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kathy ja tez tak mam, i to chyba efekt skracania szyjki bo mi sie skrocila o 0,5 cm
Jestem po wizycie u ginki i załapałam mega dół. Niby wszystko jest ok, ale ostatnio powiedziała nam, że córcia będzie raczej drobna i że jest o tydzień mniejsza (ma jakieś 1600gram). Dzisiaj stwierdziła również, że dziewczynka jest malutka o 2 tygodnie wydaje się być do tyłu czyli jakieś 1600gram. Jak to możliwe? Chyba zupełnie z sufitu strzela sobie tę wagę bo nie zauważyłam żeby robiła jakieś dokładne pomiary. W dodatku ma zwykłe usg więc jakby niezbyt precyzyjne. Został mi miesiąc do wyznaczonego terminu porodu i nie chce mi sie wierzyć żeby moje dzieciątko było takie małe. Mieszko jak się urodził miał 3920 gram i do teraz jest zawsze powyżej 50 centyla. Natomiast nasza córcia nawet na 10 by się nie znalazła według tej wagi, którą podała mi dziś ginka. Przecież do określenia wagi płodu bierze się pod uwagę różne wymiary i nie mozna go określić tak o, prawda?
dzieki dziewczyny, też myślałam, żeby przejść się do innego lekarza. Problem w tym, że mieszkam w małym mieście i nie mam dużego wyboru, no a już na pewno nie mam szans na usg 3d. Od 5 miesięcy mamy w mieścinie taki aparat, ale czeka się do miesiąca na wolny termin no i kosztuje 200 zł.
Ale jutro szukam jakiegoś namiaru wśród koleżanek do innego ginka, może mnie uspokoi.