reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

Paulina07, będę rodziła w siemiradzkim. Możesz się umówić na konsultację z ordynatorem w sprawie cesarki. Najpierw trzeba zapisać się telefonicznie (telefon jest na ich stronie). Konsultacje są we wtorki rano. Jeśli się zdecydujesz tam pójść, przygotuj się na dłuższe czekanie w kolejce. Ale przynajmniej ciężarne mają pierwszeństwo :-)

reklama
A co do moich objawów, z którymi tak naprawdę poszłam do niego, to powiedział, że są to skurcze przepowiadające, obejrzał szyjkę i powiedział, że jest "fajna" i "trzyma się kupy" :-D(cokolwiek ma to znaczyć) i żebym nastawiła się, że urodzę za jakieś dwa tyg. bo "na jego oko" to wygląda, że dłużej nie damy rady. jestem za :tak:

Pola czyli to kłucie w kroczu to skurcze??

Nie.Skurcze to taki ból jak na @, ale momentami taki skręcający jakby :baffled: sama nie wiem, jak to opisać. Do tego mogą (ale nie muszą) pojawic się bóle krzyzowe
A to kłucie, to mówi, że po prostu szyjka się "przygotowuje"

Aha, no to dzieki. Bo ja mam często takie kłócie a chciałabym żeby mała jeszcze troszeczkę we mnie pobyła:-)

Ja odstawiam powoli nospe bo ona powoduje brak skurczy, a teraz to one nie będą mi już przeszkadzać:tak:, we wtorek mam wizytę u gina to się go wypytam. Ograniczyłam się tylko do jednej tabletki rano (nospy). Zobaczymy jak będzie póki co jest ok.;-)

Nie.Skurcze to taki ból jak na @, ale momentami taki skręcający jakby :baffled: sama nie wiem, jak to opisać. Do tego mogą (ale nie muszą) pojawic się bóle krzyzowe
A to kłucie, to mówi, że po prostu szyjka się "przygotowuje"

To super, że mówisz, tzn, że ja mam już skurcze wraz ze skracaniem szyjki, byc może już jej nie mam :tak:, a co do skurczów to nie biorę nospy, pierdzielę...niech boli, przynajmniej będę wiedziała kiedy mam juz jechać :tak:

No moja wizyta u gina juz w środe o moze sie dowiem jak tam moja szyjka???
Wtedy wam napisze coś więcej .
Ja też mam kłucia w szyjce tzn.uczucie jakby mała sie pchała w kanał i cofała i to jest zwiazane zlekkim bólem...:tak::szok:
Sama nie wiem co to oznacza -moze skracanie sie szyjki???
Mam uczucie jakbym jej wcale nie miała a główka miała mi wyleźć przez pochwę:tak::szok::szok::szok:
Czyli 30 kwietnia się okaże....

Ja wizytę mam jutro, już się doczekać nie mogę, ja sama nie wiem czy mam to
"wkęcanie" czy nie:baffled: niech to lekarz oceni czy mi się skraca ta szyjka, to też nie mam zielonego pojęcia, no bóle występują jak na @ i do tego tak mi się brzuch napina jak napompowany balon szok :szok: jak bym miała zaraz pęknąć:sorry2:. Ale nie ma co gdybać, jutro gin wszystko powie. Najważniejsze, że czuje się mała dobrze bo wierci tylko nie wiem czym czy to nogi czy pupa i czkawka :rofl2:jej dopisuje 4 razy dziennie:-D:-D

reklama
Jestem po wizycie u ginki i załapałam mega dół. Niby wszystko jest ok, ale ostatnio powiedziała nam, że córcia będzie raczej drobna i że jest o tydzień mniejsza (ma jakieś 1600gram). Dzisiaj stwierdziła również, że dziewczynka jest malutka o 2 tygodnie wydaje się być do tyłu czyli jakieś 1600gram. Jak to możliwe? Chyba zupełnie z sufitu strzela sobie tę wagę bo nie zauważyłam żeby robiła jakieś dokładne pomiary. W dodatku ma zwykłe usg więc jakby niezbyt precyzyjne. Został mi miesiąc do wyznaczonego terminu porodu i nie chce mi sie wierzyć żeby moje dzieciątko było takie małe. Mieszko jak się urodził miał 3920 gram i do teraz jest zawsze powyżej 50 centyla. Natomiast nasza córcia nawet na 10 by się nie znalazła według tej wagi, którą podała mi dziś ginka. Przecież do określenia wagi płodu bierze się pod uwagę różne wymiary i nie mozna go określić tak o, prawda?