reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

My już po dzisiejszej wizycie, wszystko ok. brak rozwarcia szyjka się trochę skróciła. Mała się ma również dobrze:-), no nie taka mała;-). Mam odstawić już nospę, magnez tylko brać olej z wiesiołka lekarskiego, on nie powoduje obrzęków i normalizuje ciśnienie. Mam nadzieję, że jak go będę brać to nie spuchnę przed porodem:-). Kolejna wizyta 13.05 za dwa tygodnie. No to czekamy:tak:.

Agusia, czekamy na wieści od Ciebie:-)

reklama
Witajcie
Ja dzisiaj po ktg, jak Pani doktor stwierdziła jest rewelacyjne, nie wiem jak z szyjką ponieważ zbada mnie na nastepnej wizycie raptem za tydzień ;-):-)
No i jeżeli do 10 nic się nie ruszy idę na oddział co mi się nie uśmiecha, więc powiedziałam mojemu, że trzeba podziałać po urodzinkach oliwci ( są 4 maja i do tego czasu Dawid ma zakaz wychodzenia ;-):tak:) A mój mąż z przerażeniem w oczach
" Chcesz aby Dawcio mnie za Wacka złapał!!"
No i co ja mam zrobić jak mój ślubny się nie będzie chciał poświęcić, aby ułatwić przyjście na świat naszemu synkowi :crazy:
A i rozmawiałam na temat badania małego po porodzie, więc najprawdopodobniej Pani Doktor przyjedzie do szpitala w którym będę rodzić i zrobi echo serduszka zaraz po urodzeniu, mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze:-) Ale strach jest niestety

anulaa moja znajoma stwierdzila ze podczas sexu penis puka dziecko w czolo
powiedzialam zeby sie sama puknela ona jest osiemnascie tygodni w ciazy a opowiada czasami smieszne historie :tak:

My już po dzisiejszej wizycie, wszystko ok. brak rozwarcia szyjka się trochę skróciła. Mała się ma również dobrze:-), no nie taka mała;-). Mam odstawić już nospę, magnez tylko brać olej z wiesiołka lekarskiego, on nie powoduje obrzęków i normalizuje ciśnienie. Mam nadzieję, że jak go będę brać to nie spuchnę przed porodem:-). Kolejna wizyta 13.05 za dwa tygodnie. No to czekamy:tak:.

Agusia, czekamy na wieści od Ciebie:-)
olej z wiesiołka działa tez super zmiękczająco na szyjkę, sama biorę i moja szyjka zmiękczyła się w mgnieniu oka ;-)

maja28 to ssuper,że on jeszcze ma taki wpływ na szyjkę:-) nawet nie wiedziałam, a gin mi nic nie mówił. Kupiłam ten olej z wiesiołka wczoraj i mam brać dwa razy dziennie:tak::tak:

Ja po wczorajszej wizycie u lekarki. Mała waży około 2,4 kg. Pomierzona, wysłuchana. Ponoć wszystko w porządku jest.
jak wcześniej się nie "rozwinę" to mam przyjść 29 maja na wizytę. Ale jużmi szkoda tej stówy więc się postaram rozdwoić ;-);-);-)

Ale się uśmiałam z tym fallusem pukającym w czoło dzidzi :-D:laugh2::-D:laugh2: ludzie to mają pomysły :sorry2:

Olej z wiesiołka? Pomyślę ;-)

agusiaa, ja rowniez trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. 1600 to naprawde troszke malo.. i moze to byc spowodowane np. starym juz lozyskiem, nieprzepuszczajacym odpowiedniej ilosci skladnikow odzywczych. wiem, bo moja kolezanka tak miala. ale urodzila cudna i zdrowa corcie, troszke szybciej i troszke drobniejsza, ale najzupelniej zdrowa :-) tak wiec glowka do gory!
a moze faktycznie ginka zle pomierzyla! chyba powinna zmierzyc obwod glowki, brzuszka i dlugosc kosci udowej, z tych wskaznikow sie wyciaga wage.

trzymam kciuki :-)

My takze odwalilismy wizyte u ginekologa wczoraj...
I juz mialam nadzieje ze cos idzie do przodu, a tu lekarz mowi ze głowka uciska ale szyjka nadal długa, rozwarcia nie ma...
Hmm, niby dobrze bo mam jeszcze 3 tyg do terminu, ale ja juz chodzic nie moge!!
Wiec jak po weekendzie nic sie nie ruszy to chyba bede pracowac nad wczesniejszym porodem :dry:
Byloby dobrze gdybysmy sie rozpękły tak na 2 tyg przed terminem...

Przerazajace jest to ze moja mama przenosila mnie o tydzien i musiala bardzo mocno pracowac nad tym zebym w koncu chciala wyjsc :-p Mam nadzieje ze to nie zostaje w genach :baffled:

reklama
Przede wszystkim dziekuje Wam za wsparcie.
Jestem po wizycie. Pan dr zrobił mi porządne badanie usg, z którego wyszło, ze malenstwo wazy w przedziale 1955 - 2229g i miesci sie na 10 centylu, czyli mimo wszystko jest w granicach normy. Łożysko jest w bardzo dobrym stanie oraz zadnych wad rozwojowych lekarz również nie zauważył. Główka ok, brzuszek ma wymiar na 32t5d kość udowa na 32ti6d czyli ogólnie wychodzi że mała jest 2 i pół tygodnia do tyłu. Gdybym była jgo pacjentką rozwazałby umieszczenie mnie w szpitalu, ale nie jest to konieczna. Mówił, że mam jak najwięcej przebywać w pozycji poziomej bo wtedy przepływy w macicy są lepsze i maluszek ma szanse więcej czerpać z łożyska. A ja do tej pory kładłam się wyłącznie do spania - koniec z tym! Pozycja horyzontalna od dzisiaj to dla mnie podstawa.
Poza tym mamy z Joanną taki sam termin a waga u Ciebie to 2400g, więc aż tak bardzo nie odstaję jednak.
W sumie uspokoiłam się po tej wizycie. Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy.