reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

o do sinienia to mi dwa razy mocno zsiniały stopy (zawszw wieczorem). Powiedziałam o tym mojemu gin a on że jeżeli się powtórzy to dać mu znać. Pytał czy miałam też sinę dłonie i lodowate stopy (nic takiego nie miałam). Więc narazie nie kazał się martwić (takie sporadyczne rzeczy ponoć się zdarzają). Sinienie się nie powtórzyło więc jest ok. Co do serca to czasem troszkę mnie pobolewa ale nic groźnego.
Daj znać co Ci powie lekarz.

reklama
Właśnie umówiłam się do swojego ginka. Zobaczymy, co mi powie.
Z jednej strony to chciałabym,żeby się to już skończyło (mam nan mysli te silne bóle) ale z drugiej strony, to mój mąż wyjechał na tydz. na Ukraine, więc przez długi weekend usilnie namawiał synka, żeby sobie tam jeszcze w brzuniu posiedział przynajmniej do soboty.
teraz się okaże z kim będzie "trzymał", bo jeśli Mały ma charakter po mamusi, to NA PEWNO nie posłucha :-)

Witam, własnie wróciłam od ginki.
Szyjki malutko, przepuszcza jeszcze dość ciasno dwa palce, ujście wewnętrzne się otwiera na ok. 3 cm. Miałam masaż szyjki, ciekawe czy coś po nim ruszy.
Jak będą skurcze, jeżeli wzrośnie mi ciśnienie, mam jechać od razu do szpitala.
No zobaczymy....

Właśnie wróciłam od mojego gin. Mały zdrowy, ma 3200g , rośnie szybko. Niestety na wcześniejszy lub chociażby terminowy poród nie mam szans. Szyjka zamknięta, twarda - podobno jak w połowie ciąży :wściekła/y:. Lekarz powiedział że widzimy się u niego w gabinecie za 2 tyg. a potem w szpitalu na ktg. Jak coś się zacznie dziać (szyjka się skróci lub będzie rozwarcie) to 30 maja dostanę oxy. u niego na dyżurze.

Ming, a jak nie bedzie rozwarcia ani nic to co, bedziesz dwa lata w ciazy chodzic??? mnie wnerwia jak nie wiem takie glupie ginowe gadanie! przeciez szyjka moze sie w kazdej chwili skrocic i otwarcie tez z minuty na minute niemalze powstaje!
a 30 maja z tego co widze bedziesz pod koniec 42tc, czyli na stowe jak cos bedziesz miala wywolanie, a nie 'moze'!

ja cie pociesze, ze ja tez bylam mega twarda na tydzien przed porodem, nic nie wskazywalo, ze urodze niedlugo. a urodzilam :-)

glowa do gory!

Mam takie pytanie, czy może w moczu wyszlo wam, że macie ślady białka. Bo mi wyszło troszkę sie boje bo juz 4 dni mineło od planowego porodu, a naczytałam się że mogłam dostać zatrucia ciązowego.. Miałyście cos takiego??

Paulina, mi właśnie kazano zrobić badanie moczu z obawy przed zatruciem ciążowym. Ale białko mi nie wyszło. Ciekawa jestem co powiedzą Tobie?

No własnie mi już raz wyszło dostałam antybiotyk też przeszło, ale jak wczoraj byłam na ktg, to w szpitalu zbadała mnie lekarka i kazała odrazu mocz zbadać, bo chcieli juz mnie na patologi zostawic, ale jak przyszły wyniki, pielęgniarka poszła do lekarza, i przyniosła recepte powiedziała ze mam złe wyniki i dzisiaj mam sie zgłosić z nowu z moczem.

reklama
Hmmm...ja dzis odbieram wyniki, przy okazji, bo mam dziś USG, mam nadzieję, że żadne białko mi nie wyjdzie, bo strasznie spuchłam, więc obawiam się zatrucia ciążowego...mam nadzieję, że nie :no:

Dam znac wieczorkiem jak wrócę do domciu, bo USG mam dopiero na 17:40