reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

hej nie nadrobilam na glownym ... musze obiad zrobic
wiecie cala ciaze spokuj a w piatek uslyszalam ze mam lożysko drugiego stopnia co to jest ? mniej wiecej wiem ..
i ze mam za malo plynu wod plodowych i za tydzien znow wizyta
no i jeszcze powiedzial ze moge urodzic wczesniej podejrzewam ze mial na mysli ze jak pujde na wizyte i bedzie malo plynu to nie bedzie uzupelniania tylko skierowanie na porodowke i wywolaja.... z tego szoku nawett sie go nie dopytalam nic :(
jak myslicie ... wczoraj wszystko przygotowalismy dla malego lozeczko zlozone i wszystko czeka ...

reklama
hej nie nadrobilam na glownym ... musze obiad zrobic
wiecie cala ciaze spokuj a w piatek uslyszalam ze mam lożysko drugiego stopnia co to jest ? mniej wiecej wiem ..
i ze mam za malo plynu wod plodowych i za tydzien znow wizyta
no i jeszcze powiedzial ze moge urodzic wczesniej podejrzewam ze mial na mysli ze jak pujde na wizyte i bedzie malo plynu to nie bedzie uzupelniania tylko skierowanie na porodowke i wywolaja.... z tego szoku nawett sie go nie dopytalam nic :(
jak myslicie ... wczoraj wszystko przygotowalismy dla malego lozeczko zlozone i wszystko czeka ...

wiktoria ja miałam podobną sytuacje i dlatego wylądowałam na patologi .

no wiec...ile masz tych AFI ...zobacz na wykazie z usg .

mniej wód oznacza mniej miejsca dla malucha ...ale jesli mieści sie w normie to nic nie zrobią ...poza tym twoja ciąża już jest " wysoka" wiec o dolewaniu wód zapomnij :tak:
żeby poprawić trochę swój stan dużo odpoczywaj ...nie siedz zgięta ...a najlepiej leż albo siedz pół leżąco :tak:

jak zginasz sie to jeszcze zabierasz maluchowi wolne miejsce którego już i tak ma za mało :sorry2:

picie wody w hektolitrach nic nie da wiec nie musisz sie katować :-p;-)
po prostu taki urok twojej ciązy i tyle .

wracajac do łozyska 2 stopnia to oznacza jego dojrzałość :tak:
czyli wszytko jest ok :) nie będziesz chodzić jak słonica 2 lata :-p;-)

jak dostaniesz skierowanie do szpitala z powodu małej ilości wód to nie będa od razu ci wywoływac chyba że byś ich miała 4 AFI ...mogą poprostu cie tam połozyć na obserwacji ..gdyby co ...:dry:
i tak sobie będziesz leżeć ...aż pewnego dnia sie zacznie :tak:

wiec spokojnie i głowa do góry " nie taki diabeł straszny jak go maluja ;-) "

a ja sie chcialam wtracic.. ostatnie trzy dni co jakis czas kluje mnie po lewej stronie, jakby serce. i mama wczoraj sama zauwazyla, ze cos nie tak, bo mam lekko sine usta i paznokcie. nigdy nie mialam zadnych sercowych problemow i nie wiem, skad to? czy to cos, czym powinnam sie martwic? dodam, ze w ciagu tych kilku dni doslownie kilka razy mnie chwycilo (ale na dosc dlugo, kilka-kilkanascie minut). tak jakbym nie mogla oddechu zlapac.
ktoras tak miala moze??

a ja sie chcialam wtracic.. ostatnie trzy dni co jakis czas kluje mnie po lewej stronie, jakby serce. i mama wczoraj sama zauwazyla, ze cos nie tak, bo mam lekko sine usta i paznokcie. nigdy nie mialam zadnych sercowych problemow i nie wiem, skad to? czy to cos, czym powinnam sie martwic? dodam, ze w ciagu tych kilku dni doslownie kilka razy mnie chwycilo (ale na dosc dlugo, kilka-kilkanascie minut). tak jakbym nie mogla oddechu zlapac.
ktoras tak miala moze??

ja nie miałam :baffled:

ale chyba bym sie wystraszyła ( z tym sinieniem )
dla świetego spokoju zadzwoń jutro do swojego gina i mu powiedz co i jak :dry:

ktoras tak miala moze??

Ja mam rożne takie przeboje- nie chce napędzać stracha. Ja mam wadę serca i w ciąży byłam specjalnie odesłana do kardiologa.
Koniecznie musisz spytać się o to lekarza.

reklama