reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

reklama
A ja odebralam wyniki na glukoze i mam po 75g po dwoch godzinach 121.Lekarz kazal mi sie z nim skontaktowac jak bedzie powyzej 120.Jutro zadzwonie zobaczymy co mi powie....

A ja odebralam wyniki na glukoze i mam po 75g po dwoch godzinach 121.Lekarz kazal mi sie z nim skontaktowac jak bedzie powyzej 120.Jutro zadzwonie zobaczymy co mi powie....

Iwonka, minimalnie przekroczyłaś 120, może nie będzie źle... W każdym razie trzymam kciuki, żeby powiedział, że to wynik w normie;-).

Aurelia okazało się, że w Wałbrzychu w tej chwili kosztuje 110zł :-D:-D:-D

Iwonko ja miałam cukier 130 (po obciążeniu) i lekarz kazał mi się "oszczędzać" z cukrem (akurat to wyjdzie mi na dobre):tak:.
Wynik powinien byc ok.120, ale norma jest do 140, więc nie powinno byc źle:tak:

Dziewczynki, byłam dziś u neurologa i dostałam wyrok, cesarka:baffled:. To ze względu na moje migreny. Ciekawe, co powie na to moja pani ginekolog za tydzień na wizycie. Myślicie, że może jeszcze podważyć decyzję neurologa?
Kochane, zakładam nowy wątek o cięciu cesarskim, dla mamuś które czekają na ten zabieg, i nie tylko oczywiście. Zapraszam wszystkie majóweczki:tak:. Myślę, że przyda nam się takowy wątek.

Aurelia, szczerze mówiac nie mam pojęcia czy tę decyzję można podważyć.. na pewno można skonsultować się jeszcze z jakimś innym neurologiem. Nie wiedziałam, że migreny kwalifikują do cesarki - czemu tak jest?

Aurelia, szczerze mówiac nie mam pojęcia czy tę decyzję można podważyć.. na pewno można skonsultować się jeszcze z jakimś innym neurologiem. Nie wiedziałam, że migreny kwalifikują do cesarki - czemu tak jest?

To chyba zależy od rodzaju migreny, ja mam silne bóle głowy po wysiłku fizycznym, tzn skacze mi ciśnienie w tętnicy na głowie i żyć nie mogę. Więc neurolog powiedziała, że po wysiłku, jakim jest poród mogę być nie do życia przez kilka dni:baffled:. Poza tym moje bóle głowy zawsze występują w parze z wymiotami. Ostatnie dwa odczyty eeg też były nieprawidłowe. Neurolog mi tego nie powiedziała, ale ja myślę, że ona się boi wsiąść odpowiedzialność za to, co się może stać tzn, jakieś komplikacje z ciśnieniem w czaszce, czy wylewem...:sorry:

reklama