reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

Minka moje gratulacje, ale duża jest Twoja córcia,moja kruszynka w sobota była ważona i waży 483 gr - 3 tygodnie robi swoje:-)

reklama
Super wiesci! Oby tak dalej.
Teraz patrzylam znow na ostatnie usg polowkowe i moje dziecko wazylo kolo 570gram w 22 tygodniu.

Witam ja mam termin nastepnej wizyty na 30 stycznia .I ide rano na usg genetyczne . A popołudniu do mojej pani doktor tez na usg i sprawdzenie czy wszystko dobrze.

witam my tez po badaniach i mamusia i córeczka pieknie rośnie mama w sześc tygodni 6kilo a córeczka w dwa tygodnie 300gr :-) nasza kruszynka jest nadal dziewczynka, waży 712gr i lekarz powiedzial że bedzie laska z dlugimi nogami bo nogi sa na 26 tydzień a glowka25 tydzień.Już nie biore od tygodnia lekarstw rozkurczowych i zastrzyków i na szczescie z moim brzuchem i macica ok nie stawia sie :tak:

Witam

Bylismy dzis u lekarza. Podgladalismy dzidziusia :) Nadal nic nie widac ;] nie do konca wiadomo czy to dziewczynka. Beata ma nadal za mocno napiety brzuch. Ma to kontrolowac i mocno sie oszczedzac. Szyjka dalej krotsza niz normalnie. Lekarz stwierdzil ze szyjka jest "rozmiekczona" i za mocno otwarta (mozna wsadzic palec). Nie kazal nam sie denerwowac. Mowi ze to pierwsza ciaza i powinna szyjka to uniesc. Ale jednoczesnie ma bardzo uwazac i kontrolowac. W razie czego alarmowac. Twierdzi ze nie ma sensu dawac mocniejszych lekow. Nadal ma brac zelazo i magnez i witaminy i w zasadzie tyle

Nie wiem co o tym myslec

Ostatnio zyje z tygodnia na tydzien. Kazdy tydzien ktory sie zakonczy cieszy mnie... jak do tej pory to nawet nie bylby wczesniak a po prostu poronienie... Kazdy kolejny tydzien to kolejne % szansy ze nawet jakby sie przedwczesnie urodzilo to uda sie je uratowac.

Smutno mi ze nie mam lepszych wiadomosci

Szwarou nie wiem co ci doradzic,jak sie obawiacie to moze idzcie jeszcze do innego lekarza.Nie wiem...zakladaja cos na rozwierajace i skarcajace sie szyjki jesli jest taka potrzeba.Niech sie Beatka oszczedza ile tylko moze.Bedzie dobrze! No ja a pierwszej ciazy tez do konca nawet nie wiedzielismy co nam sie urodzi bo tak sie nam corcia zakrywala nozkami ;)

Szwarou - w pierwszej ciąży miałam bardzo podobnie. 24 tydzień i szyjka skrócona oraz rozwarcie na "opuszek" jak to określiła moja ginka. Sytuacja ta trwała do samego końca, mało tego, Mieszko urodził się 2 dni po terminie. Nie martwcie sie, u Was też bedzie dobrze. :tak: Pozdrawiam

szwarou wiecie ja myśle podobnie jak IWONKA powinniście pojść jeszcze do innego lekarza :tak: wiesz mi tez szyjka sie za mocno skrócila fakt że nie otwiera sie ale lekarz odrazu mówil że w razie co trzeba bedzie założyc krazek SPROBUJCIE myśle że warto .wszystko bedzie dobrze :tak:

reklama