reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

My dzisiaj idziemy na wizytę do lekarza w przychodni państwowo, a w poniedziałek prywatnie. dzisiaj weźmiemy skierowanie na badania i zrobimy je jutro i na poniedziałek wyniki jak znalazł. W poniedziałek będziemy też robić usg, już nie mogę się doczekać:):tak:

reklama
aniusia80 - poproszę o dopisanie Mnie jeszcze na wizytę na 31 stycznia :-)

a tak na marginesie to dzisiaj obliczałam sobie ile jeszcze wizyt u lekarza wyszło Mi 5 po 3 tygodnie przerwy ;-) i rozwiązanie :tak::tak:

ja piata wizyte bede miala na poczatku lutego

magdalena no to ekstra poprostu lekarz hehe moj jest dobrym lekarzem ale co do zartow to niby tak... ale taki dziwny czasem ale da sie wytrzymac

Właśnie jestem po rannej wizycie u ginki i zdaję relację:
- wszystko jest w porządku, dół brzucha pobolewa, ale "więzadła sie rozciągają" i tak może być
- nogi drętwieją, ale to też normalne, trzeba dużo odpoczywać i w miare możliwości kłaść sięe z nogami do góry, albo chociaż siedzieć ttak, żeby nogi tworzyły kąt prosty do tułowia, czyli kłaśc na fotelu np
- płeć częściowo potwierdzona, ale mała sie tak ułożyła, że jej miednica była schowana za moimi kośćmi miednicy i miała jeszcze ścisnięte nóżki, więc trudno było zobaczyć... ginka stwierdziła, że jest szansa na dziewczynkę, bo mimo ułożenia to jakieś jajeczka byłoby tam między nóżkami widać
jestem więc zadowolona i czekam na kolejną wizytę 3 lutego (prywatnie u ordynatora), a następna 21 lutego i trochę badań: morfologia, krzywa cukrowa (bleee), odczyn Coombsa i mocz jak zwykle...

a propos moczu, jakie macie ph? bo u mnie 7,0 i ginka zaleca branie wit. C, żeby go zakwasić, bo ten odczyn sprzyja powstawaniu grzybicy np...

tolka23 tych wizyt bedzie troszke wiecej bo z tego co wiem to od ósmego miesiaca chodzi sie co 2 tygodnie a pod koniec ciąży nawet co tydzien.

juana - mam pytanie odnośnie bólu brzucha. Mnie juz 3 dzień boli brzuszek ale jak na zakwasy, jak go dotkne albo sie napinam, dosłownie jakbym brzuszki ćwiczyła wcześniej i tak sobie mysle że to może właśnie przez rozciąganie tych wiązadeł?

agusiaa ten ból to wiązadełka, teraz tylko patrzec jak rosnie brzuszek i smarowac, smarowac i jeszcze raz smarowac kremikami i olejkami :-) Ja mam to samo, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ten ból najabrdziej dokucza rano jak wstaje z łozka albo w nocy jak ide siku:-)

aniusia - dzieki. Sama nie wiem kiedy najbardziej mi dokucza, musze sie poobserwować.
Czyli za chwilke bede chodzic jak kaczka, kołysząc sie na boki z wielkim brzuchem z przodu :-D A w lutym spotkanie klasowe po 10 latach od matury - chyba nie poczłapie :dry:

Witam. Jestem tu początkująca, ale mam nadzieje ze szybko straty nadrobie :-D Aktualnie jestem w 34 t.c. tydzien temu miałam robione USG, z którego wynikało iż moj dzidzius wazy juz 2700 <!> ja przytylam juz ponad 20 kg <!> i mam skonczyc z wszytskimi rzeczami slodkimi. Jestem coraz bardziej przerazona :-). Nastepna wizyte mam na 5 luty i czekam na nią jak na skazanie, bo przeciez jak moj dziidzius dalej bedzie tak rosl to jak ja go urodze, a chcialabym naturalnie.

reklama
napewno więzadła, poza tym też boli w pachwinach, to znowu spojenie łonowe się rozchodzi, jak wstaję, zdejmuje jedną nogę z łóżka, jak zmieniam pozycję to najbardziej czuć