reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na świąteczne prezenty

Jolka hustawka niby fajna sprawa ale te stojace rozkladane slyszalam od znajomej ze sa wywrotne i oprocz tego jak dziecko sie husta to wystawia raczki i moze mu sie reka wygiac, ale to sama musisz wiedziec czy hustawka ktora wybierzesz bedzie dobra. My dzisiaj kupilismy na Mikołaja cos takiego ogrodek

reklama
Blanes, co to za bączek???? A gdzie się podziały takie normalne, tradycyjne, z naszego dzieciństwa co robiły "uuuuuu"???? Czy już wszystko odchodzi do śmietnika? Niedługo i ja się tam znajdę jako zabytek...:-:)zawstydzona/y:Już teraz moje starsze dziecko wie więcej o niektórych rzeczach niż ja.:-D
nie nerwuj się Dzagudzie drogi, klasyczny bączek również się u nas zjawi. Jestem fanką klasycznych bączków :eek:, a także drewnianych klocków i innych lamusowych zabawek. Tak serio to mnie trochę przerażają te wszystkie, wszystko posiadające, adaptujące się do wieku dziecka zabawki.

p.s. Nuna klocki lego (były też za moich czasów, a chyba jestem starsza od Ciebie :-D) to będą u nas na stówę, takie też kochamy oboje z Małżem, godzinami potrafimy szukać jakiś zestawów w necie i strasznie nam przykro, że już teraz nie możemy mu sprezentować. Co się odwlecze to nie uciecze....

My już po pierwszych zakupach - na razie Mikołajkowych. Byliśmy w Smyku i dostałam oczopląsu. Kupiłabym WSZYSTKO. Na razie Madzia dostanie coś co się nazwywa "Busy Baby Activity Centre" firmy SMIKI. NIe ma tego na Allegro i nie wiem jak to nazwać po ludzku. Na paragonie widnieje "grzechotka", ale ciut na grzechotkę przyduże. Ma w sobie wiele grzechotania (ma na rogach różne przelewające się, kolorowe kulki), a do tego na jednej ściance lusterko, na drugiej dwie wędrujące figurki, na trzeciej jakby wiatraczki, na czwartej różne kuleczki i klocki do przesuwania, na piątej taki wąż po którym się klocki przesuwa... uffff, Dużo tego i super fajne, ale ciężko wytłumaczyć. Magda była z nami na zakupach i robiliśmy test prezentowy kładąc jej zabawki na wózku. Tę zabawkę złapała od razu i nie chciała oddać. Jak zabieraliśmy to zrobiła takie oczka, że aż się serce krajało. No i wybór był prosty.:-D Teraz "jeszcze";-)tylko Gwiazdkowe prezenty i super.

Jolka, patrzyłam na tego robaczka - rysowaczka. Jest bardzo fajny, tylko że tak naprawdę to on sam rysuje. Ja myślałam, że on "pomaga" tylko w robieniu wzorków, a nie sam zasuwa. Dla Weroniki byłby atrakcyjny na 5 minut, bo ona sama uwielbia rysować więc co to za atrakcja jakby coś robiło to za nią.

Dzagud wyobraqź sobie, że doszłam do tych samych wniosków :szok::-D
Dlatego zamiast rysowniaczka Jacek dostanie dart ;-):-)

Fajny ten sklep!!! Poznaję kilka zabawek, które widziałam w realu w takim dziwnym sklepie "this&that" (jakoś tak) - urzekły mnie prostotą ale i pomyślunkiem :tak:

Jolka hustawka niby fajna sprawa ale te stojace rozkladane slyszalam od znajomej ze sa wywrotne i oprocz tego jak dziecko sie husta to wystawia raczki i moze mu sie reka wygiac, ale to sama musisz wiedziec czy hustawka ktora wybierzesz bedzie dobra. My dzisiaj kupilismy na Mikołaja cos takiego ogrodek

Dziewczyny Dawid od Mikołaja dostał ten ogrodek i słodycze, musze powiedziec ze bawi sie tym fajnie ale slodycze jednak chyba bardziej go urzekly.

Moje chłopaki dostały płyty z posenkami z serii "Muzyka dla smyka" i muszę wam powiedzieć, że są naprwdę fajne. Mamy pisenki fasolek, pisenki z bajek i kołysanki w wyk. M. Umer i G. Turnaua
Na allegro są dość drogie, ale ja znalazłam przez "Dziennik" i kosztowało mnie to wszystko ok 30zł z przesyłką :tak:

reklama
Pycia czy to znaczy że twój Dawid spróbował dziś słodyczy?? :shocked2:

U nas buty puste i pod poduszką też nic.. Spodziewamy się jednak kuriera który podobno spotkał Mikołaja - Czarek dostanie śpiworek i kurtkę, a zabaweczek dość będzie pod choinką.

Do góry