reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na świąteczne prezenty

reklama
Eeee jeszcze nie kupilam,takie sa plany hehehe,na urodzinach bedzie sporo gosci i to oni sie skladaja i kupia te cuda(rowerek od rodzicow) :)))

Efilo no kupie Ci ,kupie...tylko nie placz:-)

Myslalam tez zeby przebic malej uszka przed urodzinkami tylko jak ona bedzie spala z wkretkami?Nie beda sie wbijac w glowke?No bo zanim sie ucho zagoi to troche minie,dopiero jak bedzie juz calkiem zdrowiutkie to mozna zmienic kolczyki:baffled:
jak to jest?moze maja specjalne kolczyczki dla niemowlaczkow?taki coby sie nie wbijaly:-p

Olla prezenty fajne, ale z kolczyków to bym zrezygnowała:dry: jakiś czas temu rozmawiałam na ten temat z dziewczyną, która studiuje kosmetologię. Kolczyki w ym wieku ponoć mogą być niebezpieczne i to nie tylko ze względu na spanie czy naderwanie uszka. pamiętam, że Patrycja przebijała córeczce uszy w 9 m-cu czy jakoś tak, to spytaj jej jak to z tym spaniem. u nas nie przebijają uszu dzieciom chyba poniżej 4 czy 6 roku życia
no to się rozpisałam;-)

Olla może jednak zastanów się jeszcze nad tym pomysłem? :zawstydzona/y:
Miałam kiedyś koleżankę, która miała straszne pretensje do matki właśnie o przekłucie uszu w dzieciństwie (była totalną minimalistką i te dziurki doprowadzały ją do szału).

cóż
mi rodzice pozwolili przekłuć uszy jak poszłam do liceum - chcieli żebym sama decydowała i była świadoma decyzji. w sumie to jestem im wdzięczna.
z drugiej strony koleżanki córeczka (wiek 15M) ma kolczyki i wygląda ślicznie

Efilo, ja jestem takiego zdania jak Twoi rodzice. No, może nie 18 lat, ale tak koło 10 dam wybór - chcesz, możesz, nie to nie. Ja dziecku nie chcę narzucać swoich upodobań, więc na pewno nie przekłuję bez chęci i zgody dziecka. Poza tym wiąże się to z jakimś bólem i niedogodnością więc uważam, że dziecko powinno być tego świadome. Weronika już powoli coś pobąkuje na ten temat, ale jej powiedziałam, że jeszcze na razie się nie zgadzam.
Olla, oczywiście to moje zdanie i jeśli Ty chcesz, to absolutnie nie potępiam.

reklama
Kolczyczki wyglądają słodko u bobasów, ale jeśli mogę wyrazić swoje zdanie też jestem raczej przeciwna. Wydaje mi się, że kolczyki to atrybut dorosłej, eleganckiej kobiety a nie takiej małej dziewczynki (sama miałam przebite w głębokiej podstawówce i pamiętam jak dziś że to ja zdecydowałam o zabiegu i poszłam z ciocią żeby rodzicom niespodziankę zrobić- oni wiedzieli oczywiście że się noszę z takim zamiarem). A w ogóle to po co świadomie maleństwu ból sprawiać, wszak na razie to takie przebijanie robimy żeby nam się podobało. I Olla nie miej nam za złe te wymądrzania się, zrobisz jak zechcesz ;-):tak:

Do góry