reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

reklama
Lewan - to ja znam to imię w bardziej popularnej wersji - Liliana (ale Lilianna chyba ładniej ;-)). I zdrobnienia są fajne - Lila, Lilka, Lilianka

Jagoda - moi znajomi mają córeczkę Adę ;-)

Agata
- to u mnie też mąż uparł się na Franka :-D Ale tak się już przyzwyczaiłam do tego, że jeśli będzie chłopak to nie wyobrażam sobie, żeby miał inaczej na imię :-D

O to widzę, że ten Franek co raz bardziej popularny:-)
Ja znam jedną Adriannę ale mówią do niej Ada

oj te imiona....
jasne że musi współgrać z nazwiskiem.
Mam już Bartosza Ksawerego (już w przedszkolu okazało sie że Bartosz super popularny i było ich w grupie 3), Miłosza Ignacego (też na podwórku spotykam się z tym imieniem, ale nie za często) No i teraz mamy problem bo podoba nam się Staś (Stanisław po moim tacie) ale "Stasiów jak psów Burków" Staś, Jaś, Kacper, Kuba, Franek
weszłam na stronę Najpopularniejsze i najrzadziej nadawane imiona w Polsce w roku 2010 - Najczęściej nadawane imiona w latach 2002-2012 - Ministerstwo Spraw Wewnętrznych
i co widzę: mój Bartosz na 7 miejscu w Polsce w 2010, pierwsza trójka to Jakub, Szymon, Kacper a dziewczynki Julia, Maja, Zuzanna, Lena i rzeczywiście, w przedszkolu, piaskownicy i u znajomych co druga Maja, Lena albo Julka.
W rodzinie mam Ingrid i Astrid ale mają tatę nie Polaka więc ładnie brzmią imiona z nazwiskiem, natowiast wymiękam jak widzę "Brandona Śledzia" albo "Elizabeth Kaczorowska"

Ja dla dziewczynki (od pierwszej ciązy) mam wybraną Klarę (imieniny11 sierpnia więc fajnie by pasowało) ale teraz też lekarz stawia na faceta, a dla chłopca hmmm ten Staś, podoba mi się Makary (Oznacza: ten, któremu sprzyja los, szczęśliwy), Roch (ale mąz mówi ze jak Roch to Kowalski :) )
Ciekawe na czym staniemy w sierpniu :)

Ehh chciałam mieć rzadziej spotykane imiona a tu widzę, że nasze wybrane to od 2002 coraz więcej :baffled: zaczynało się od 1,5tys oba imiona a od kilku lat dochodzą nawet do 4tys ;(;(;( a my innych pomysłów nie mamy. Załamka:eek:

Brandon Śledź mnie powalił buaaahahahahahhahahhaaha:-D. Rodzice to chyba dla kiepskiego żartu robią. D miał w klasie Krzysztofę Krawczyk. Może i w latach 80 kiedy się urodziła nie było dramatu, ale jak dziewczyna poszła do liceum to miała fajnie na pewno:eek:

No i Diana rozstrzygnęła dylemat - Zuzia vs. Hania. Zuzia na 3 miejscu:szok:, Hania co prawda na 14, ale trochę to zawsze lepiej. No chyba, że jednak zdecydujemy się po dziadkach: Małgosia i Jurek (moja mama i teściu). Oba imiona nam się podobają, ale nie wiemy czy to dobry pomysł:confused:

Brandon Śledź mnie powalił buaaahahahahahhahahhaaha:-D. Rodzice to chyba dla kiepskiego żartu robią. D miał w klasie Krzysztofę Krawczyk. Może i w latach 80 kiedy się urodziła nie było dramatu, ale jak dziewczyna poszła do liceum to miała fajnie na pewno:eek:

Krzysztofa Krawczyk, omg niby nic złego, ale lata liceum musiały być ciekawe, u mnie w LO byłaby biedna, miałam paru głupków, którzy by żyć nie dali.

reklama
Do góry