reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

Damagi moja mama ma na imię Małgorzata i w życiu nie słyszałam żeby ktoś mówił do Niej Gosia. Zawsze jest Małgosią. Imię Gosia w ogóle nie kojarzy mi się z moją mamą. Mój tata i dziadek mówią do Niej czasem Małgoś, ale nigdy Gosia. Za to nie znam żadnej Małgorzaty z mojego pokolenia lub młodszej do której mówi się Małgosia, zawsze ta nieszczęsna Gosia. Ciekawe o co tu chodzi:confused:.
Małgorzata czy Małgosia bardzo nam się podobają, to piękne imię, ale nie nazwiemy tak dzidzi z tego samego powodu co Ty - Gosia jest szarobure i popsute:baffled:.

reklama
no to Twojej mamie się super udało :) niestety teraz wydaje mi się ze ta nieszczęsna Gocha by sie utarła! a na marginesie Sambor mi się baaaaaardzo podoba i gdyby nie to, ze mamy już imię dla chłopca to bym tak dała :)

Ja jestem Małgosia :-D
i tak właśnie do mnie na szczęście mówią :-) mi także nie podoba się skrót Gosia :no: często ludzie pytają jak mają się zwracać do mnie i jak powiem, że Małgosia to tak właśnie już zostaje :-)

A tak w ogóle to ja zauważyłam z kolei, że coraz częściej znowu mówi się Małgosia jednak :tak: sama znam też kilka Małgoś i raczej każdy zwraca się do nich w ten sposób:tak:

Ostatnia edycja:
Moja mama tez ma na imie Malgorzata i mowia do niej Malgosia, ale ona sama poprawia tych co mowia do niej Gosia mowiac tak "Mam na imie Malgorzata, a nie Gorzata, wiec jak juz to Malgosia jestem"

a co do imion nadawanych psom, to kiedys jak bylam dzieckiem przyczepila sie do mnie suczka taka mala i szarpala za nogawki i nagle uslyszalam, jak ja wola jej Pani "Mirka, Mirka chodz idziemy"

Ostatnia edycja:
Alicja piękne! Ala, Alunia, Alusia, Alutka - jest masa pięknych zdrobnień!
Adrian nie jest moim ulubionym imieniem, ale tylko dlatego, że znała kiedyś Adriana, którego nie lubiłam - samo imię jest ładne.

My się zastanawiamy, czy nie poczekać z imieniem do porodu, jak go zobaczymy - może będzie łatwiej. Jeśli się dziś okaże, że to jednak dziewuszka, to na 90% będzie Zosia;-)

Agata_K też mam taką listę imion, że mi się źle kojarzą przez osobe, która je nosiła u mnie to np Przemek, Ewa brr nie cierpię tych imion.

reklama
Do góry