reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

Damagi moja mama ma na imię Małgorzata i w życiu nie słyszałam żeby ktoś mówił do Niej Gosia. Zawsze jest Małgosią. Imię Gosia w ogóle nie kojarzy mi się z moją mamą. Mój tata i dziadek mówią do Niej czasem Małgoś, ale nigdy Gosia. Za to nie znam żadnej Małgorzaty z mojego pokolenia lub młodszej do której mówi się Małgosia, zawsze ta nieszczęsna Gosia. Ciekawe o co tu chodzi:confused:.
Małgorzata czy Małgosia bardzo nam się podobają, to piękne imię, ale nie nazwiemy tak dzidzi z tego samego powodu co Ty - Gosia jest szarobure i popsute:baffled:.

reklama
no to Twojej mamie się super udało :) niestety teraz wydaje mi się ze ta nieszczęsna Gocha by sie utarła! a na marginesie Sambor mi się baaaaaardzo podoba i gdyby nie to, ze mamy już imię dla chłopca to bym tak dała :)

Ja jestem Małgosia :-D
i tak właśnie do mnie na szczęście mówią :-) mi także nie podoba się skrót Gosia :no: często ludzie pytają jak mają się zwracać do mnie i jak powiem, że Małgosia to tak właśnie już zostaje :-)

A tak w ogóle to ja zauważyłam z kolei, że coraz częściej znowu mówi się Małgosia jednak :tak: sama znam też kilka Małgoś i raczej każdy zwraca się do nich w ten sposób:tak:

Ostatnia edycja:
Moja mama tez ma na imie Malgorzata i mowia do niej Malgosia, ale ona sama poprawia tych co mowia do niej Gosia mowiac tak "Mam na imie Malgorzata, a nie Gorzata, wiec jak juz to Malgosia jestem"

a co do imion nadawanych psom, to kiedys jak bylam dzieckiem przyczepila sie do mnie suczka taka mala i szarpala za nogawki i nagle uslyszalam, jak ja wola jej Pani "Mirka, Mirka chodz idziemy"

Ostatnia edycja:
Alicja piękne! Ala, Alunia, Alusia, Alutka - jest masa pięknych zdrobnień!
Adrian nie jest moim ulubionym imieniem, ale tylko dlatego, że znała kiedyś Adriana, którego nie lubiłam - samo imię jest ładne.

My się zastanawiamy, czy nie poczekać z imieniem do porodu, jak go zobaczymy - może będzie łatwiej. Jeśli się dziś okaże, że to jednak dziewuszka, to na 90% będzie Zosia;-)

Agata_K też mam taką listę imion, że mi się źle kojarzą przez osobe, która je nosiła u mnie to np Przemek, Ewa brr nie cierpię tych imion.

reklama
Do góry